90 éves a Kocsis Pál Szakközépiskola

Vissza a címlapra
90 éves a Kocsis Pál Szakközépiskola

Öt napon keresztül ünnepli névadójának 90. születésnapját a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola. A jubileumi rendezvénysorozatot hétfőn délután nyitották meg az iskola dísztermében - tudósított a hiros.hu

Zenés és verses ünnepi műsorral kezdődött a Kocsis Napok rendezvénysorozat még pénteken délután. A hagyományos programot minden év decemberében tartják meg a névadó, Kossuth-díjas szőlőnemesítő Kocsis Pál születésének emlékére. Idén pedig az iskola fennállásának 90. évében iskolatörténeti kiállítással is megemlékeztek a Kocsis Pál Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói.

Juhász Istvántól, az intézmény igazgatójától megtudtuk, hogy egész hétre szerveztek jubileumi programokat. Lesznek előadások, játékos vetélkedők, kedden pedig a hagyományokhoz híven leróják kegyeletüket Kocsis Pál sírjánál, valamint az épületen belül is lesznek koszorúzások.

A programsorozat hétfő délutáni ünnepélyes megnyitóján Soós Beatrix, az Agrárminisztérium Agrárszakképzési főosztályának főosztályvezetője, Gaál József, Kecskemét alpolgármestere és Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke köszöntötték az intézményt.

(A szöveg forrása: hiros.hu)

Galéria (47 kép)

Összes kép letöltése