50 helyett 139-es tempóval száguldott Kecskemét belterületén

Vissza a címlapra
50 helyett 139-es tempóval száguldott Kecskemét belterületén

A 34 éves autóvezető 300.000 forint közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot kapott, miután a Kakukkfű utcában sebességellenőrzés közben bemérték.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági ellenőrzést a megye közútjain.

Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

Kirívó eset is volt ezúttal:

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2021. augusztus 12-én 13 óra 14 perckor Kecskeméten, a Kakukkfű utcában sebességellenőrzésük közben egy személyautót mértek be, mely a lakott területen belüli megengedett legnagyobb sebességet - 50 km/h - átlépve, 139 km/h-val közlekedett. A sofőrt megállították a szolgálati gépkocsival a rendőrök. A 34 éves autóvezető 300.000 forint közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot kapott.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.