40 éves a Nyíri úti kórháztömb: 7. rész - Prof. Dr. Dömötör Endre traumatológus, nyugalmazott főorvos

Vissza a címlapra

A 18 részes kórházsorozat mai, 7. epizódjában Prof. Dr. Dömötör Endre traumatológus, a Traumatológiai-és Kézsebészeti Osztály nyugalmazott osztályvezető főorvosa emlékezik vissza a Nyíri úti kórháztömbben eltöltött évekre.

Prof. Dr. Dömötör Endre 1952-ben szerezte meg orvosi diplomáját, 1956-ban pedig sebész szakvizsgát tett. A traumatológiai szakvizsgát 1964-ben szerezte meg.

1969. februárjában a Bács-Kiskun Megyei Kórház meghívására pályázat útján a kecskeméti Traumatológiai Osztály vezetője lett, és ebben a feladatkörben dolgozott 1994-ig, nyugdíjba vonulásáig.

1980-ban címzetes egyetemi docensi, 1988-ban címzetes egyetemi tanári címmel tüntette ki az egyetem Rektora, illetve az Egészségügyi Miniszter.

Kecskemét Város díszpolgára.

Aktív éveiben korszakváltás történt a traumatológiában. Vallja, nemcsak technikailag kell egy baleseti sérültet ellátni: az a beteg ugyanis nemcsak testben, hanem lélekben is sérült...

Kíváncsi, hogy miért kapott hatalmas tapsot a kecskeméti megyei kórház 1988-ban egy svájci kongresszuson? Tartson velünk, és fogadja szeretettel Dömötör Professzor úr visszaemlékezését.

Nosztalgiázzunk együtt, sorozatunk 7. részében!