30. éves Iskolatörténeti vetélkedőt rendeztek a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Vissza a címlapra
30. éves Iskolatörténeti vetélkedőt rendeztek a Kecskeméti Református Általános Iskolában

A Kecskeméti Református Általános Iskola 30. éves ünnepségsorozata részeként Iskolatörténeti vetélkedőt rendeztek a Refiben 2023. november 17-én, pénteken.

A Kecskeméti Református Általános Iskola Humán Munkaközössége, Szabó Katalin könyvtáros vezetésével összeállított programon az iskola felső évfolyama vett részt. A zsűri tagjai Tóth Attila, az iskola igazgatója, valamint Magyar Péterné és Mikesiné Ertl Katalin igazgatóhelyettesek voltak. A játékvezető Telekes Tamás volt.

A versenyt az Újkollégium dísztermében rendezték meg úgy, hogy minden osztályt 5-5 diák képviselt. Ők pedig online kapcsolatban álltak az osztályukkal, így voltaképpen az osztályok vetélkedtek egymással.

A kérdések és a feladatok között egyebek között ilyenek voltak: Képzeletbeli tornasort kellett összeállítani a tanárok testmagasságaival, kérdés volt, hogy hány lépcső vezet az utcáról a portáig, hány pedagógusnak van két keresztneve, hány dolgozatfüzetet kell egyszerre kijavítani, és mikor kezdte meg a működését az általános iskola. Valamint még olyan kérdést is feltettek a szervezők, hogy hány éves István bácsi, a portás, és melyik tanárt ismerik fel a gyerekkori képeiken.

A vetélkedőt követően a Suli-bulin - itt a 30. év miatt retro, azaz a '90-es évek zenéi csendültek fel - hirdették ki az eredményeket.

Eredmények:

1. hely 6.d

2. hely 7.b

3. hely 5.a, 7.a, 8.c

Galéria (61 kép)

Összes kép letöltése