29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny – A megyei forduló legeredményesebb általános iskolája a Kecskeméti Református Általános Iskola

Vissza a címlapra
29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny – A megyei forduló legeredményesebb általános iskolája a Kecskeméti Református Általános Iskola

A Kecskeméti Református Általános Iskolában tartották március 3-án, szombaton a 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Bács-Kiskun megyei eredményhirdetését. Az ünnepségen részt vettek a díjazott versenyzők, a tanáraik, a meghívott vendégek és a szülők. (Fotók: Pap Anikó)

Az ünnepséget egy mesével kezdték, amit Csuvár Anna, a házigazda Kecskeméti Református Általános Iskola 5.b. osztályos tanulója adott elő. Felkészítője: Melicher Márta volt.

Ezt követően dr. Szabó Ildikó, igazgató asszony, a megyei szervező, házigazda Kecskeméti Református Általános Iskola nevében köszöntötte a vendégeket.

A 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny első fordulóján 63.781 diák oldotta meg a kitűzött feladatokat. A résztvevők közül 14.817 fő volt határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) magyar diák. Bács-Kiskun megyében 13 város 19 iskolájában zajlott a megyei forduló, 2.979 résztvevővel. Közülük a legeredményesebb 191 diákot jutalmazták a mai eredményhirdetésen.

Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de voltak köztük olyan diákok is, akik az egyéni versenyben ugyan nem kerültek évfolyamukon a legjobb 20 közé, de két iskolatársukkal együtt csapatban nyújtott kiemelkedő eredményükkel lettek díjazottak.

A díjakat a Mategye Alapítvány munkatársai, a kecskeméti városvezetés képviselői, a verseny támogatói, iskolaigazgatók, valamint a feladatsorok összeállítói és lektorai adták át.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 2003-ban a megye legjobb általános iskolája, a régió legeredményesebb hatosztályos és nyolcosztályos gimnáziuma díjazására vándorserleget alapított. A mai naptól egy évig a 2018-ban legeredményesebb iskolák őrizhetik ezeket a vándorserlegeket. A megyei forduló legeredményesebb általános iskolája a Kecskeméti Református Általános Iskola, a Dél-Alföldi régió legeredményesebb hatosztályos gimnáziuma a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, a Dél-Alföldi régió legeredményesebb nyolcosztályos gimnáziuma pedig a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium lett.

A videón az eredményhirdetés teljes egészében látható, alatta pedig a keol.hu képgalériáját nézhetik meg.

Eredménylista ITT

Galéria (121 kép)

Összes kép letöltése