29. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor

Vissza a címlapra
29. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor

Dr. Bábel Balázs érsek szentmiséjével nyitják meg a Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábort 2020. augusztus 2-án, vasárnap.

Immár 29 éve minden évben megszervezik a bugaci pusztában a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye legnagyobb ifjúsági táborát. Idén a „NEK-ed, érted! - Jézus ajándékai a szentségekben" címmel tartják augusztus 2-9. között a XXIX. Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábort a Móricgát és Bugac között fekvő Hittanyán.

„Noha ebben az évben a Koronavírus megakadályozta, de minden reményünk megvan rá, hogy jövőre Magyarországon, Budapesten rendezhetjük meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust - írja meghívó levelében a táborvezető, dr. Finta József, általános érseki helynök, kecskeméti plébános. Csodálatos lehetőség ez nemzetünknek! Az egész világ katolikus híveivel együtt ünnepelhetjük az Oltáriszentségben velünk lévő Jézust! Azonban tudjuk-e, hogy mekkora ajándék számunkra a szentmise, a szentáldozás? Milyen sok gyerek, fiatal, sőt felnőtt néz a vasárnapi misére úgy, mint egy „fárasztó kötelességre, ami miatt még vasárnap sem aludhatja ki magát az ember!" Tudjuk-e, milyen nagyszerű ajándékokat kapunk a többi szentségben? Mennyivel gazdagabb lehet általuk az életünk? Vagy csak úgy tekintünk a keresztelésre, bérmálásra, esküvőre, mint egy „régi, megszokott szertartásra, amit a mi családunkban mindenki végigcsinált. Tőlem is elvárja a nagymama vagy épp a szüleim. Kibírom, mert a végén még valami jutalom is üti a markomat!" Talán mi sem tudunk mit kezdeni a gyónással, azon fintorogva, hogy „minek oda az a pap?", vagy, hogy „Isten úgyis tudja a bűneimet!"

Igen, sajnos sokan nem látják meg a hét szentség mélységes értelmét, nem tapasztalják meg a bennük lehetséges találkozást magával az élő Krisztussal. Idei táborunkba olyan embereket hívtunk meg, akik örömmel kereszteltették meg gyermekeiket, akiknek nagy élmény volt, hogy megbérmálkozhattak, akik valóban szentségként élik meg a házasságot, vagy éppen lelkesen készülnek a papszentelés elnyerésére. Mert lehet a szentségekre örömmel készülni, lehet nagy élmény azoknak felvétele, és főleg lehet egy életen át gazdagodni azokból a kegyelmekből, amelyeket általuk Istentől kapunk. Előadóink lesznek fiatal házasok, akik szentségi házasságkötésükről vagy éppen gyermekeik megkeresztelésének okairól tesznek tanúságot. Felnőtt férfiak és nők, akik már éltesebb korban megtérve kérték a keresztelést, a bérmálást. Természetesen papok és szerzetesek is, akik a bűnbocsánat szentségéről, a Betegek Kenetéről és az Oltáriszentségről fognak beszélni."

A táborba várják az érdeklődő fiatalokat 2020. augusztus 2-ától 9-éig a Hittanyán! Jelentkezni, további információt kérni a plakáton megadott elérhetőségeken lehet.