25 éves jubileumát ünnepelte a Kecskeméti Kékkereszt Csoport

Vissza a címlapra
25 éves jubileumát ünnepelte a Kecskeméti Kékkereszt Csoport

A 25 éve megalakult Kecskeméti Kékkereszt Csoport 2023. április 29-én tartotta hálaadó megemlékezési ünnepségét a Kecskeméti Református templomban.

Az Országos Magyar Kékkereszt Egyesület célja a függőséggel, különösen az alkohol- problémákkal küzdő szenvedélybetegek gyógyulásának elősegítése a hit által. Vállalt feladata továbbá a már gyógyult, vagy gyógyulófélben levő személyek utógondozása. Ilyen feladatot, szolgálatot lát el a Kecskeméti Kékkereszt csoport is, immár 25 éve. Az országban, különböző földrajzi területeken 48 ilyen csoport működik.

j0429kekk-logo-2022.jpg

A hálaadó istentiszteletet Varga Nándor Kecskeméti Gyülekezeti Elnök lelkész nyitotta meg, majd Bán Béla esperes igehirdetése következett. Az Ószövetségből Dávid történetéről beszélt megindító hangon, melyet mindenki átéléssel figyelt. Ezt követően a mintegy 180 fő jelenlevő Mikesi Tibor ünnepi orgonajátékában gyönyörködhetett.

Az ünnepi programban Csere Gábor dömösi addiktológiai munkatárs tartott előadást arról, hogyan is történik a gyógyulás a Kékkereszt Egyesület Dömösi Intézményében. A jelenlevők közül sokan a Dömösön töltött heteknek köszönhették „szabadulásukat" a függőségből. Ezért mindenki örömmel, hálával hallgatta a Bibliából idézett, Bethesda tavi történetet, a mai napjainkra is érvényes gyógyulás lehetőségét.

Hodanics Tamás lelkész, a Kecskeméti Kékkereszt Csoport lelki vezetője mondott végül köszönetet a jelenlevőknek, minden részvevőnek és azoknak, akik Kecskeméten segítik ennek a csoportnak a munkáját.

Ezt követően a hálaadó ünnepség az Újkollégium Dísztermében folytatódott. Az Országos Elnökség részéről Kékkeresztes jelvény átadás, majd bizonyságtétel történt. Az ünneplés lelki baráti beszélgetés közbeni állófogadással zárult.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Idén huszonöt éves a Kecskeméti Kékkereszt Csoport

Galéria (40 kép)

Összes kép letöltése