25 éves a Bagoly Egészségház

Vissza a címlapra
25 éves a Bagoly Egészségház

A Bagoly Egészségház megalapításának 25. évfordulóján, 2019. május 18-án, szombaton jubileumi rendezvényt tartottak az épületben. Az eseményen ünnepi köszöntőt mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Dr. Pongráczné Dr. Greminger Márta gyermekgyógyász, alapító és Bátay Szabolcs ügyvezető igazgató. Pohárköszöntőt Dr. Pongrácz Péter mondott, majd a jubileumi rendezvény részeként megnyílt egy művészeti kiállítás is, ahol az orvosszakmai fejlesztéseket mutatták be. Az eseményen részt vettek dr. Zombor Gábor, dr. Salacz László és dr. Kerényi János országgyűlési képviselők, valamint Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere.

Mint elhangzott, 25 évvel ezelőtt az alapítók célja az volt, hogy olyan egészségügyi központot, Egészségházat hozzanak létre, melyben pácienseik sokrétű egészségügyi ellátásban részesülhetnek. Arra törekedtek, hogy a kórházi kezelésen, ápoláson kívül, lehetőleg „minden egy helyen" hozzáférhető legyen: háziorvosi-, fogorvosi- és szakorvosi ellátás - néhány kiegészítő kezelés is -, és a vizsgálatok után kapott recepteket is ki lehessen váltani az épületen belül. Gyógyszereket a patikában, szemüveget az optikában, hallókészüléket az audiológián. Olyan Egészségházról álmodtak, ahol közösen, teamben dolgoznak, ahol nem csak a betegséget gyógyítják, hanem a beteggel foglalkoznak, és a szaktudáson kívül a gyógyítás része a jó szó is.

Mivel szolgálni, szolgáltatni akartak, nem „nyereséget realizálni", úgy gondolták, hogy az a vállalkozás, amit kigondoltak, a betegek érdekeinek is maximálisan megfelelne, valamint a tulajdonosok családjainak biztonságos megélhetését is megteremthetné.

Elképzeléseik fokozatosan valósultak meg.

Az álom első, már használható, háromdimenziós változatában, az akkor 400 m² alapterületű Egészségház földszintjén, 1994. február elsején kezdték meg a munkát. Az Egészségház az eltelt 25 év alatt folyamatosan átalakult, bővült, így jelenleg már 1200 m²-en 65 orvos, mintegy 30 szakterületen áll a páciensek rendelkezésére.

1996-ban egyik nyertese lettek a Népjóléti Minisztérium „Csoportpraxis" pályázatának.

1998-tól 2008-ig az OEP által kiírt és működtetett „Irányított Betegellátási Rendszer" (IBR) tagjai voltak.

2000-ben, a MEDITRES Egészségház kollektívája, addigi példamutató és sokoldalú tevékenységéért elnyerte a Kecskemét Város Egészségügyéért Díjat.

Galéria (101 kép)

Összes kép letöltése