23 autóban tett kárt az afgán garázda

Vissza a címlapra
23 autóban tett kárt az afgán garázda

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség garázdaság, rongálás, lopás és zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 2021 augusztusában, 11 nap leforgása alatt 25 bűncselekményt követett el Kiskunfélegyházán. Ezek közül is kiemelkedik az az éjszaka, amikor garázdasága során 21 autót rongált meg.

A vádirat szerint a helyben tartózkodó afgán állampolgárságú vádlott 2021. augusztus 22. napjáról 23. napjára virradó éjszaka Kiskunfélegyházán 21 autót rongált meg, ennek során vagy a gépjárművek visszapillantó tükreit, vagy az azokat tartó konzolokat törte le.

Az elkövető az ezt megelőző napokban másik két autóban is kárt tett, akkor ismeretlen fém tárggyal rongálta meg a gépkocsik tankoló nyílását. A megrongált 23 gépjárműben mindösszesen 2.299.355 Ft kárt okozott.

A férfi elkövetett továbbá két lopást is, mindkétszer parkoló autókban hagyott értéktárgyakat zsákmányolt. Az egyik gépjárműből a sértett tulajdonát képező pénztárcát vette el, amelyben 30.000,- Ft készpénz mellett a sértett bankkártyája is benne volt. A másik autóból pedig egy laptopot és egy táblagépet lopott el összesen 455.000 Ft értékben.

A vádlottnak felelnie kell azért is, mert a családja megölésével fenyegette meg a gépkocsiján korábban olajcserét végző autószerelőjét, mert nem volt hajlandó ismételt javításra átvenni az elkövető autóját.

A rendőrök a férfit 2021. augusztus 23. napján elfogták és őrizetbe vették. Az intézkedés során az ellopott dolgokat - 15.000 Ft készpénz kivételével - maradéktalanul megtalálták és a sértetteknek visszaadták.

Az ügyészség a férfit többrendbeli garázdaság, rongálás és lopás, valamint zaklatás vétségével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

Bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség