1848/49-es kerékpártúra - Új hagyományt teremtettek a Refisek

Vissza a címlapra
1848/49-es kerékpártúra - Új hagyományt teremtettek a Refisek

Kerékpártúrára indult a Kecskeméti Református Általános Iskola 15 diákja, hogy részt vegyenek Kiskőrön az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A túra résztvevőit Varga Nándor lelkipásztor, az igazgatótanács elnöke és Tóth Attila, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója 2019. március 14-én, csütörtök reggel búcsúztatták az iskola előtt.

- Elsőnek lenni, hagyományt teremteni mindig felemelő érzés, ilyen érzés volt a márciusi ifjaknak kilépni a Pilvax ajtaján. Nagy pillanatokat megélni, bátornak lenni mindig felemelő érzés, így élték meg ezek a fiatal emberek március 15. magával ragadó diadalmas napját. Emlékezni hőseinkre, akik tették azt, amit a szívük diktált, és amit a haza követelt, szintén felemelő érzés - mondta Tóth Attila útra bocsátó beszédében. Majd így folytatta:

- Ti, akik most a kiskőrösi emléktúra hagyományát megteremtitek szintén valami hasonlót élhettek át. Elsők lehettek a hagyományteremtésben. Teljesítményetekkel méltón hozzájárultok a forradalom hőseire, és iskolánk fennállásának 25 évére való emlékezéshez, átélve feledhetetlen pillanatokat.

- Akik pedig útra bocsátjátok őket, szintén jegyezzétek emlékezetetekbe a pillanatot, amikor társaitok elindulnak és tegyétek úgy a dolgotok iskolánkban, hogy méltók legyetek az itt születő hagyomány folytatására. Isten áldása kísérje utatokat, vigyétek jó hírünket!

(Fotók: Gudmon János, Papp Attila és Lévai Krisztina)

Galéria (35 kép)

Összes kép letöltése