18 ezer forintért rabolta ki az idős férfit a kocsmában

Vissza a címlapra
18 ezer forintért rabolta ki az idős férfit a kocsmában

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás és súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy fiatal férfi ellen, aki az idős sértettet egy tiszakécskei kocsmában követte a mellékhelyiségbe és ott veréssel fenyegetve a pénzének átadására szólította fel. Majd mivel a sértett csak a nála lévő pénz egy részét adta át, többször megütötte és az összes pénzét elvette.

Tiszakécskén idén februárban egy fiatal helybéli férfi egy kocsma mellékhelyiségében azzal fenyegette meg 68 éves áldozatát, hogy megveri, ha nem adja át a pénzét. A fenyegetés hatására az idős férfi elővette zsebéből a nála lévő 18 ezer forintot, amelyből 1000 forintot átnyújtott a rablónak.

Ő azonban ezt kevesellte és a teljes összeg átadására szólította fel a sértettet, aki a többi pénzt ennek ellenére visszatette a kabátzsebébe. Emiatt a rabló ököllel többször arcon ütötte az idős férfit és minden pénzét elvette.

A sértett a bántalmazás következtében a járomív és az orrcsont törését szenvedte el. Sérülései 8 napon túl gyógyultak.

Az elkövetőt a kecskeméti rendőrök három napon belül elfogták, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség a jelenleg is fogva lévő férfit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és a súlyos testi sértés szintén szigorúbban minősülő bűntettével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség