100 adventi koszorút készítettek a Református Gimnázium diákjai

Vissza a címlapra

Múlt héten, csütörtökön kezdődött az akció, melynek zárásaként november 25-én, szerdán 13 diák látogatott el a Fráter utcai SION házba, ahol az ott élő nyugdíjasok egy aktívabb kis csapatával együtt minden lakó számára elkészítettek egy-egy adventi koszorút.

Csütörtökön és pénteken a Kecskeméti Református Gimnáziumban készültek az adventi díszek, melyeket ezen a héten időseknek, családoknak, intézményeknek visznek el a diákok. Majd hétfőn délután a Nyíri úti Általános Iskolába vonult ki egy tíz fős kis diákcsapat, ahol további 30 adventi koszorút készítettek el az ott tanuló gyerekekkel. Fenyőággal, dióval, mogyoróval, szárított narancshéjjal, saját készítésű hímzett textilvirágokkal, szalaggal ékesítették a koszorúkat: kinek-kinek egyéni elképzelése szerint.

Másfél óra alatt valóban gyönyörű alkotások születtek. A gyerekek bátran válogathattak a díszítő elemekből, a színes gyertyákból, szalagokból. Az egyedi alkotások kialakításában nem a logíka, a szimmetria volt a rendező elv, hanem egy-egy kis virág, termés szépségének vonzása, az intuíció vezette az alkotókat. Az egyik kisfiú például egy piros szívecskés szalagot talált, két masnit köttetett belőle, majd az egyiket a saját, a másikat egy kislány koszorújára erősítette.

A segítő diákok ügyesen vigyázták a szorgos kezek munkáját, nehogy valaki megégesse magát a forró ragasztóval, vagy megszúrja a kezét a gyertyatartó tüskéjével, de szerencsére semmi ilyesmi nem történt. Jól elfáradtak az intenzív munkában, de megérte. Hazafelé az egyik segítő diák megjegyezte: „Ezek a gyerekek milyen hálásak voltak nekünk ezért a kis segítségért. Sokkal jobban féltem ettől a feladattól. Meglepett, hogy milyen jól neveltek, egyenként odajöttek megköszönni, és büszke mosollyal vitték haza alkotásaikat."

A szerdai nap volt a negyedik, az utolsó az advent-előkészítő délutánok sorában. Tizenhárom diák látogatott el a Fráter utcai SION házba (képgalériánk itt készült), ahol az ott élő nyugdíjasok egy aktívabb kis csapatával együtt mind a 30 lakó számára elkészítettek egy-egy adventi koszorút.

Köszönet az Új Európa Alapítványnak, mert támogatásával lehetővé tette, hogy közel ötven diák 100 adventi koszorút készítsen és örömet szerezzen gyermekeknek, időseknek. Morzsányi ünnepi díszt vigyen így a kecskeméti otthonokba, és a 100 koszorú fénye melegséget, reményt adjon a sötét, téli estéken.