10 milliárd forintos beruházás - Új gyárat épített a NISSIN FOODS vállalatcsoport Kecskeméten

Vissza a címlapra

A NISSIN FOODS vállalatcsoport, amely a világ első számú poharas instant tészta forgalmazója, felavatta új gyáregységét Kecskeméten. A 33 millió eurós beruházás keretében a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeknek megfelelő, ultramodern gyár épült, amely egyben a japán vállalat európai működésének új központja is. A bővítést az indokolta, hogy a vállalat termékei iránt egyre növekszik a kereslet. A csütörtökön (2017. július 6-án) tartott gyáravatón Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamar elnöke is részt vettek.

A NISSIN Foods Kft. megalapításával a japán vállalatcsoport 2004-ben jelent meg Magyarországon, amikor a vállalat európai gyáregységét Hollandiából Kecskemétre helyezték át. A NISSIN magas minőségű termékei iránti egyre növekvő keresletnek köszönhetően szükségessé vált egy nagyobb, modernebb gyáregység kialakítása - ezzel magyarázható a 33 millió euró értékű új beruházás Kecskeméten.

Koki Ando, a NISSIN FOODS HOLDINGS CO., LTD. vezérigazgatója szerint az új gyáregység fontos mérföldkő a vállalat európai működésében:

- Hosszú utat tettünk meg a NISSIN 1958-as megalapítása óta: ma 36 gyárat működtetünk a világ 19 országában. A magyarországi gyár globális jelenlétünk fontos eleme, hiszen Kecskemét az európai működésünk új központja. A gyáregység bővítése pedig bizonyítja, hogy vállalatunk képes kiszolgálni a magas minőségű, egészséges ételek iránti egyre növekvő igényt.

A világszerte összesen 11.710 munkatársat alkalmazó NISSIN FOODS vállalatcsoport nettó árbevétele a 2017. március 31-én végződő pénzügyi évben elérte a 4,1 milliárd eurót. A magyarországi gyáregységben képzett szakemberek dolgoznak folyamatosan azért, hogy biztosítsák a NISSIN termékek kiváló minőségét.

- Gyártási folyamataink egyes részeinek modernizálásával új létesítményünk sokkal korszerűbbé válik. Ugyanakkor minden jelenlegi munkatársunk is fontos szereplője marad gyártási folyamatainknak, mivel hisszük, hogy a jó étel elkészítésének kulcsa az ő hozzáértésükben rejlik. Büszkék vagyunk a magyarországi gyáregységünk bővítésére, amely fontos lépés a NISSIN és Magyarország közötti kapcsolat erősítésében - mondta el Mitsuyuki Nishimori, a NISSIN Foods Kft. ügyvezető igazgatója.

A gazdasági növekedés elősegítése mellett a NISSIN FOODS vállalatcsoport elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt is. Az instant tészták a hosszú szavatossági idejüknek és könnyű elkészítésüknek köszönhetően a katasztrófa sújtotta övezetekben is fontos élelmiszerforrásként szolgálnak. A vállalatcsoport 2011-ben, a Japánt sújtó földrengést követően kétmillió adag poharas tésztát biztosított a szerencsétlenség áldozatainak. A 2010-es áradás idején a NISSIN Foods Kft. mintegy 10 ezer adag ételt jutatott el Edelény városába, azonnali segítséget nyújtva ott, ahol a legnagyobb szükség volt rá.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszöntőjében utalt arra, hogy a vállalkozások Kecskemétre nagyon sokáig csak lehetőségként tekintettek. Adottságai alapján azonban Kecskemét ma már a lehetőségek városa a vállalkozások számára. Nemrégiben a déli iparterület is még csak egy lehetőség volt egy olyan beruházásra, amellyel a NISSIN és a város is nyerhet, mára pedig egy tízmilliárdos fejlesztés helyszíne - fogalmazott. Hozzátette: lassan teljesen benépesül a város déli iparterülete.

- Teljesen átalakítottuk az üzleti, gazdasági környezetünket - fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia. - Az adócsökkentéssel, az oktatás és az infrastruktúra fejlesztésével pedig létrehoztunk egy olyan teret, ahol vonzó új lehetőségekkel élni. Ezek a lépések fontosak, sőt elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy önök termelni tudjanak Kecskeméten. Mégpedig hatékonyan, és nyereségesen. Ezzel az új beruházással a városban 13 éve jelenlévő NISSIN a „nagy kecskeméti vállalati családnak" immár oszlopos, hűséges tagjává vált. Azt üzeni, hogy számolnak velünk, és még szorosabbá kívánják tenni kapcsolatunkat. Azt üzenik Kecskemétnek, hogy büszkék az itt dolgozó 200 szakemberre, és ezért köszönettel tartozunk.

Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium déli nyitásért felelős helyettes államtitkára az avatón örömtelinek nevezte, hogy egy nagy múltú külföldi vállalat bővíti kapacitását Magyarországon.

Japán kiemelt partnere Magyarországnak, hiszen a japán vállalatok mintegy harmincezer embert foglalkoztatnak itt. A mostani beruházás is jelzi a magyar gazdaság iránti bizalmat - emelte ki a helyettes államtitkár. Megjegyezte, hogy a szeptemberi 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) vendégországa Japán lesz.