Nem a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bál nyitja idén a kecskeméti báli szezont
Évek óta nem történt olyan, mint ami idén bekövetkezett: nem a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bál nyitja meg a báli szezont a városban. Egy héttel megelőzi ugyanis a kadafalvi, a ballószögi és a helvéciai polgárőr egyesületek által szervezett jótékonysági bál: az eseményt 2018. január 13-án, szombaton 19 órakor tartják a Kadafalvi Általános Iskolában. (A fotót a 2017-es bálon készítette Vincze József)
Csak egy hét múlva, január 20-án, szombaton követi majd a kadafalvi bált a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bál a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben. Szomorkodniuk azonban a "második" bál résztvevőinek sem kell majd: a rangos esemény vendégkörét tekintve ugyanis évek óta elmondható, hogy Kecskemét és környéke társadalmi, gazdasági, politikai életének meghatározó szereplői vesznek részt a bálon. Ezért nem véletlen, hogy különösebb reklám nélkül is gyorsan elfogytak a jegyek.
Az Est Házigazdája Harsányi Levente lesz. A fővédnök Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán (Egészségügyért Felelős Államtitkár), a védnökök pedig Dr. Svébis Mihály (Bács-Kiskun Megyei Kórház Főigazgatója), Szemereyné Pataki Klaudia (Kecskemét Város Polgármestere), Kovács Ernő (Kormánymegbízott Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal), Rideg László (Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnöke), Dr. Zombor Gábor (Országgyűlési Képviselő).
Program:
• 18.30 - 19:30 Vendégfogadás
• Dr. Svébis Mihály köszöntője
• Rácz Gergő műsora
• Gönczi Gábor és a Smile
• Tombola
• Éjféli büfé
Welcome:
Pohár Pezsgő Vagy Aperol Spritz Vagy Narancslé • Fűszeres Sajtkrém Szőlővel, Dióval, Sütőtök Céklával, Pármai Sonkával • Humusz Pitával • Lazacpástétom Mascarponéval
Előétel, Leves:
A) Sertésszűzzel Töltött Kacsaballotin, Füstölt Paprikás Zsendice, Padlizsánkrémes Tarte, Gorgonzolás Csíki Saláta • Borjúragu Leves Lilaburgonya Gombóccal
B) Marinírozott Patisszon, Grillezett-Pácolt Cukkíni, Füstölt Paprikás Zsendice, Padlizsánkrémes Tarte, Gorgonzolás Csíki Saláta • Édesburgonya Krémleves Lilaburgonya Gombóccal
Főételek Büféasztalon:
• Sáfrányos Paella, Polippal, Csirkével, Tintahallal, Garnélával (G, L)
• Csirkemell Rukkolával És Ricottával Töltve Parmezánmártásban (G)
• Kacsacomb Sült Céklás Meggyraguval (G, L)
• Vörösboros Mangalica Pofa Pörkölt (G, L)
• Vendég Előtt Szeletelve: Uruguayi Marhafartő, Zöldbors Mártás
• Pasta Station: Erdei Gombás Penne
• Vajban Párolt Gyökérzöldségek • Sült Hagymás Burgonyapüré
• Kapros Juhtúrós Spécli
Desszert:
Dobostorta • Rákóczi Túrós Pohárban • Császármorzsa Bodzás Eperraguval • Kávés Profiterol
Éjféli Menü: Mini Töltött Káposzta, Friss Kenyér.
Itt pedig (a lenti plakáton) a kadafalvi bál programja látható!