Vízalatti kamerarendszer javíthatja a Kecskeméti Fürdőben a sportolók teljesítményét

Vissza a címlapra
Vízalatti kamerarendszer javíthatja a Kecskeméti Fürdőben a sportolók teljesítményét

A Kecskeméti Sportiskola úszó és vízilabda szakosztálya sajtótájékoztatón mutatta be, majd ezt követően kipróbálta a SwimPro vízalatti kamerarendszert 2019. március 11-én, hétfőn a Kecskeméti Fürdőben.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy hamarosan a KESI úszó-és vízilabda szakosztálya is használhatja majd a víz alatti kamerarendszert az edzéseken, hogy ezáltal is javítsák a fiatal sportolók teljesítményét.

Háttér:

A SwimPro víz alatti kamerarendszer célja, hogy edzők, úszók és vízilabdázók kezébe olyan videó analizáló eszközt adjon, amellyel jelentősen növelhető, javítható a sportolók teljesítménye. Többek között az ausztrál, angol, amerikai, kanadai szövetségek rendszeresítették a válogatottak felkészítésénél.

A rendszer kifejlesztésében neves edzők, és úszók vettek részt, és ma már több, mint 2000, az úszósportban vezető szerepet betöltő edzők, intézmények, és úszók használják napi szinten a rendszert, hogy tökéletesítsék technikájukat.

A SwimPro kamerarendszer használatával:

- az edző az edzés közben követni tudja az úszó, vízilabdázó mozgását kristálytiszta videó minőségben iPaden

- edzés alatt/után az edző hangosan tudja kommentálni a látottakat, és a videót képernyőn rajzolással elemezheti a videót, a hangfelvételt és a rajzokat rögzíti a rendszer

- a versenyzők és az edzők jelszóval védett módon hozzá tudnak férni a videókhoz, és megnézhetik, elemezhetik később - késleltetett visszajátszás és képkockánkénti lassítás funkciókkal segíthető a technika elemzése

- több videókamera felvételei egyszerre elemezhetőek

A vezeték nélküli kamerákkal pillanatok alatt felszerelhető a teljes rendszer. Könnyen hordozható, összeszerelhető, kis helyigénye van, és könnyű a súlya.

Kristálytiszta videó minőség.

Kristálytiszta videó kép az úszók mozgásának elemzéséhez. A rendszer másodpercenként 30 képkockát rögzít. Ez alkalmassá teszi az edzők számára a szuper lassú visszajátszást.

Edzés közbeni vagy edzés utáni analizálás. Akár a medence szélén is lehetőség van a képkockánkénti elemzésre, így közvetlen visszajelzés adható az úszónak.

Az edző a medence szélén sétálva készíthet videót, amit rögtön megmutathat és elemezhet a sportolónak, így folyamatos visszacsatolást adhat.

Beállítható, hogy mennyivel később induljon el a visszajátszás, így az úszók saját maguk elemezhetik és fejleszthetik a fordulókat, startot, a technikájukat, akár a medencében, vagy TV monitoron.

Nagyon népszerű nagyobb létszámú csoportok edzése esetén. A friss visszacsatolás hatékonyabbá teszi a gyakorlást.

Több kamera jele akár kitehető egy nagy TV monitorra is, egyszerre többen elemezhetik, és azonnali visszajelzés adható csoportos edzésen is.

Galéria (28 kép)

Összes kép letöltése