Véget ért Kecskeméten a 18. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntője

Vissza a címlapra

Péntek délben (2018. augusztus 3-án) tartották a Műkertvárosi Sportcentrumban a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjének eredményhirdetését. Az eseményen a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatot Rausch Sándor, a megyei közgyűlés elnökhelyettese képviselte, Kecskemét városvezetése nevében pedig Lévai Jánosné önkormányzati képviselő volt jelen. (Fotók: Vincze József)

A Gyermekotthonok Grassroots Labdarugó Európa Kupa Döntőjét - mint korábban megírtuk - a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen szervezte meg a kecskeméti székhellyel rendelkező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány.

Az egy héten át tartó kupa nem csupán egy nemzetközi verseny, de ünnep is volt az idén 15 európai országból érkezett 19 csapat 300 fiatal sportolójának: állami gondoskodásban élő gyermekeknek és nevelő tanáraiknak. A résztvevő országok között volt Németország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Bulgária, Lettország, Ausztria, Hollandia és Magyarország.

Idén már két korosztályban rendezték meg a tornát: 16 év alattiak és 16 év felettiek részére. A „kicsik" 20m x 40m-es pályán játszottak, a „nagyok" pedig keresztpályán.

A mérkőzések mellett élményfürdőzés és városnézés is szerepelt a gyerekek kecskeméti programjában.

Eredmények:

16 év alattiak korcsoportja: 1. Szlovénia, 2. Ukrajna, 3. Komádi (Magyarország)

16 év felettiek korcsoportja: 1. Komádi (Magyarország), 2. Szlovákia, 3. Somogyvár (Magyarország)