V. Vad Kunság gravel túra

Vissza a címlapra
V. Vad Kunság gravel túra

2020. február 23-án ötödik alkalommal vágnak neki a kecskeméti és kecskemét környéki bringások, hogy két keréken hódítsák meg a téli Kiskunságot. Az esemény a Winter Kúp elnevezésű versenysorozat zárófordulója, így igen színes lesz a mezőny: hobbisták, túrázók, versenyzők, új és régi arcok állnak a rajthoz, hogy feszegessék a saját teljesítőképességüket, és a Kiskunsági Nemzeti Park határait.

Ahogy azt már megszokhatták a téli kerékpárversenyek/túrák résztvevői, a rajt pillanatáig nem lehet tudni, milyen időjárási körülmények és terepviszonyok várnak rájuk. Az V. Vad Kunság gravel túráról is annyit tudunk biztosan, hogy 2020. február 23-án (vasárnap) 10 órakor indul Kerekegyházáról. És azt, hogy különleges útvonala nagyrészt a Kiskunsági Nemzeti Park érintetlen területén, szikes medreken, a buckák és ősborókás mentén halad. És az is biztos, hogy bringás esemény nyomvonala nagyon ritkán vezet ennyire különböző útburkolati viszonyok között: homok, föld, aszfalt, erdei ösvény, dimbek-dombok tarkítják az útvonalat.

Amit nem tudunk előre, és amitől még izgalmasabb lesz ez a kihívás, hogy eső, hó, metsző szél, durva hideg vagy épp kellemes, tavaszias idő várja a kerékpárosokat. Mert attól függ, hogy térdig érő homok vagy sár, hó és jég (és alatta mély homok) próbálja akadályozni a haladást.

Egy szó, mint száz: a gravelesek, montisok, cx-esek, túrázók, versenyzők mindegyikét nagy izgalmak várják 2020. február 23-án, az V. Vad Kunság gravel túrán!

Rendező: Kecskeméti Első Sor SE

Az esemény támogatója: Kerekegyháza Város Önkormányzata

Időpont: 2020. 02. 23. (vasárnap), esőnap nincs

Helyszín: a Kiskunság „vadregényes tája"

Versenyközpont: Kerekegyházi Sportpálya (Kerekegyháza, Dózsa György út)

Rajt: lassúrajt 10:00 órakor a Kerekegyházi Sportpálya elől

Útvonal: körülbelül 60 km változó terepviszonyok között (aszfaltút, földút, homokbucka, várhatóan több ellenőrző-és melegedő ponttal színesítve) a végleges útvonal még egyeztetés alatt, a nyomvonalról nyomtatott térkép és letölthető fájl is készül

Cél: a Kerekegyházi Sportpálya

Szintidő: 5 óra

További részletek IDE kattintva !