Úszók Országos Ifjúsági Bajnoksága - Kecskeméti eredmények

Vissza a címlapra

A XCIII. Országos Ifjúsági Úszó Bajnokság június 2-5. között Kaposváron került megrendezésre, melyen a BÁCSVÍZ KVSC csapata 8 fővel vett részt. Idén újra klasszikus rendszerben rendezték meg a 18 évesek és fiatalabbak legrangosabb hazai versenyét. A négynapos viadalon a kecskeméti úszók kitettek magukért, 2 bajnoki címet, 2 ezüstérmet és 2 bronzérmet szereztek.

A BÁCSVÍZ KVSC gyorsúszó váltói 2019. után ismét a legesélyesebbek közé tartoztak, a serdülő korosztályban elért győzelmek óta azonban erős lett a mezőny. A 4x200 méteres gyorsváltóban Mészáros Dániel, Garajszki Máté, Demjén Bátor és Lajter Szabolcs bravúros teljesítménnyel bajnoki címet szerzett.

Ők négyen a 4x100 méteres vegyesváltóban 7. helyen végeztek. A 4x100 méteres gyorsváltóban Mészáros Dániel, Garajszki Máté, Lajter Szabolcs és az egy évvel fiatalabbként a kecskeméti váltóba kerülő Márhoffer Soma szerzett szoros döntőben ezüstérmet.

Mészáros Dániel 50, 100 és 200 méter gyorson is a dobogón végzett. 50 méter gyorson bronzérmet, 200 méter gyorson ezüstérmet nyert. 100 méteres gyorsúszásban Dani immár rutinszerűen nem talált legyőzőre és kiváló versenyzéssel, nagyszerű idővel bajnokként csapott célba. Külön öröm, hogy 100 és 200 méteren elért időeredményei által bekerült a júliusi, Rómában megrendezésre kerülő Ifjúsági Európa-bajnokságra utazó keretbe, ahol a nemzeti válogatottat a váltószámokban és 50 méter gyorsban fogja képviselni.

Egyéniben Garajszki Máté állhatott még dobogóra: fantasztikus versenyzéssel 50 méter pillangón holtversenyben bronzérmet nyert. Ezen felül két számban, 50 méter háton és 100 pillangón is pontszerző helyen végzett.

Lajter Szabolcs egyéni éremesélyei apró hibákon csúsztak el, 50 méteres mellúszásban azonban „B" döntőt úszhatott.

A versenyen egyéniben indult még Demjén Bátor, Márhoffer Soma, Pajor Franciska, Farkas Janka és Czeglédi Kenéz. Az utóbbi négy versenyző jövőre is ifjúsági korosztályban versenyez. Bízunk benne, hogy látva maguk előtt a kiváló példát, kemény munkával, 2022-ben közelebb tudnak kerülni a mezőny elejéhez.

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bálint Zoltán, Bács Ferenc