Úszó-, és vízilabda oktatásban részesülnek a Lánchíd utcai iskolások a Kecskeméti Fürdőben

Vissza a címlapra
Úszó-, és vízilabda oktatásban részesülnek a Lánchíd utcai iskolások a Kecskeméti Fürdőben

Sajtónyilvános úszás és vízilabda foglalkozáson vehettek részt az újságírók 2019. március 26-án, kedden a Kecskeméti Fürdőben. A Kecskeméti Sportiskola (KESI) vízilabda szakosztálya és a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola között 2016. októberében létre jött együttműködés eredményiről kaphattak információkat, mely szerint az intézmény tanulói jelenleg is szervezett keretek között úszó-, valamint vízilabda oktatáson vesznek részt, a KESI szakképzett edzői irányításával.

A Kecskeméti Sportiskola (KESI) vízilabda szakosztálya és a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola között 2016. októberében jött létre együttműködés. A megállapodás szerint az intézmény tanulói szervezett keretek között úszó-, vízilabda oktatáson vesznek részt, a KESI szakképzett edzői irányításával.

Az első tanév során mind a 8 évfolyamból 240 gyermek jelentkezett a programra.

Az oktatás a mindennapos testnevelés órák keretein belül zajlik, beillesztve a diákok órarendjébe.

Az első foglalkozásokon történt az úszástudás felmérése, melynek eredményeképpen a gyerekek különböző csoportokba kerültek:

- kezdő (nem tud úszni),

- középhaladó (kar-, lábtempóval úszik),

- haladó (mélyvízben legalább egy úszásnemben úszik).

Hétfőtől csütörtökig, hetente egy alkalommal, reggel 8 órakor kezdődnek a 45 perces foglalkozások.

A gyerekeket szüleik a Kecskeméti Fürdőhöz hozzák, majd az óra végén bérelt busz szállítja őket az iskolába.

Egy-egy alkalommal 20-40 tanuló jön az órára

Az első osztályosok zömmel úszásoktatáson vesznek részt (mellúszás), a nagyobbak, már úszástudással rendelkezők, újabb úszásnemeket tanulnak (gyors, hát), valamint megismerkednek a vízilabdasport alapjaival (taposó lábtempó, labda felvétele a vízről, passzolás, kapura lövés stb.).

A 2016/2017-es tanévben a foglakozások nagy népszerűséget vívtak ki a gyerekek között. Élvezettel, nagy lelkesedéssel vesznek részt az órákon.

Az együttműködés hasznos mindkét fél számára. Az oktatási intézményeknél rendszerint problémát jelent a mindennapos testnevelés órák megszervezése (tornaterem, szakember hiány), az uszodai foglalkozások így komoly segítséget jelentenek. Ugyanakkor a vízilabda szakosztály ezzel a programmal folyamatos utánpótlás bázist tud teremteni.

A 2018/2019-es tanévben, októbertől az előző tanévhez hasonlóan folytatódik a program, az 1-től 4. évfolyamos gyerekek vesznek részt az edzéseken.

Galéria (67 kép)

Összes kép letöltése