Törös Károly Hosszú Katinka új edzőjéről: Salóra valahol számítottam!

Vissza a címlapra
Törös Károly Hosszú Katinka új edzőjéről: Salóra valahol számítottam!

Telitalálatnak nevezi Törös Károly, a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás bizottságának elnöke azt, hogy Dave Salo amerikai edzővel készül tovább Hosszú Katinka.

A háromszoros olimpiai bajnoknő Katinka benevezett egy Los Angeles-i meghívásos úszóviadalra, és ez alkalomból azt nyilatkozta a swimswam.com szakportálnak, hogy az augusztus 12. és 20. közötti, Glasgow-ban esedékes Eb-ig korábbi amerikai trénerével, Dave Salóval edz.

- Erre valahol számítottam - kommentál Törös úr - amikor arról értesültem, hogy a Egyesült Államokbanoban edz, mert valamiképpen feltételeztem, hogy felveszi a kapcsolatot Salóval.

Törös jó barátjának nevezi az amerikai trénert, olyan szakembernek, akinek remek úszók kerültek ki a keze alól.

- A kontinensversenyig eredményes együttműködésre számítok közöttük. Aztán hogy ez a munkakapcsolatuk a távolabbi jövőben is kitart-e, ezt képtelenség megtippelni, mindenesetre pozitív, jó előjel a skóciai Európa-bajnokság előtt. Ahhoz, hogy Salo a 2020-as tokiói olimpiára is felkészíti-e Katinkát? Ez megint csak a jövő kérdése. Egy ilyen kifejlethez igen sok egyeztetés szükséges, ha egyáltalán olimpiai bajnoknőnk netán tervez ilyesmit - ezt nem tudhatom.

Megkérdeztük Töröst: milyen típusú edzőnek ismeri Salót?

- Kemény, és hogy még pontosabban fogalmazzak: kedvesen, kedélyesen kemény, azaz tudja, hogy mikor és hogyan kell bánnia a versenyzőivel - hangzott a kiváló úszószakember válasza.

(borsonline.hu)