Több ezren úsznak Hosszú Katinkával az Univer24-en

Vissza a címlapra
Több ezren úsznak Hosszú Katinkával az Univer24-en

Egy nap alatt 2600-an úsznak Magyarország legtöbb résztvevőt megmozgató uszodai sporteseményén. Az Univer24 2020. február 15-én, szombat délelőtt rajtolt el Hosszú Katinkával. Az úszás ünnepén iskolák diákjai és felnőtt váltók vesznek részt a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában, miközben öt úszó az egynapos úszás szabályai szerint méri össze erejét. "Meglepetésvendégként" pedig Sportos Pista is színre lépett a kecskeméti úszómaratonon.

Hatodik alkalommal rendezik meg a hétvégén Kecskeméten az Univer24 - Az úszás ünnepe elnevezésű eseményt. Magyarország legtöbb résztvevőt megmozgató uszodai sporteseményének délelőtti rajtjánál a nevező iskolák csapatainak tagjai az esemény díszvendégével, Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszónővel együtt ugorhattak a medencébe. Hosszú Katinkával rajtoltak azok a sportolók is, akik az egynapos úszás szabályai szerint 24 órán át küzdenek a kilométerekkel a medencében. Közülük a legjobbak annyit úsznak egy nap alatt, hogy azzal Kecskemétről Budapestre is elérnének. Szombat este mellettük váltóverseny kezdődik, amelyen a legalább 6 fős csapatoknak 12 órán keresztül kell folyamatosan úszniuk.

„A kiemelkedő sportolóknak példát kell mutatniuk a gyerekeknek, hiszen ösztönzést adhatnak nekik arra, hogy rendszeresen, akár versenyszerűen sportoljanak. Lehet, hogy éppen egy közös fotó vagy dedikálás az, ami elindítja őket ezen az úton. Ezért is fontos nekem hogy itt legyek az Univer24-en" - mondta Hosszú Katinka, aki az Univer Product Zrt. partnereként vett részt a rendezvényen.

Az Univer reklámkampányának „Játssz az étellel!" jelmondata jóízűen kreatív ételkészítésre buzdít mindenkit, az Univer24-en az idén színre lépő Sportos Pista pedig arra, hogyha már „játszottál az étellel", akkor meg ne állj, hanem „Játssz tovább!", azaz rendszeresen sportolj, mozogj. Így kapcsolja össze Sportos Pista az egészséges életmód két kiemelkedően fontos elemét: a helyes táplálkozást és a mozgásban gazdag életvitelt - mutatta be az úszás ünnepének új szereplőjét Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója.

A kecskeméti úszómaraton vasárnap délelőtt fejeződik be, akkor derül ki, hogy ki ússza 24 óra alatt a leghosszabb távot, megdől-e az eddigi 81,2 kilométeres csúcstávolság, melyik csapat nyeri az ezzel párhuzamosan zajló éjszakai 12 órás váltót, illetve mely iskolák kapnak támogatást sportszervásárlásaikhoz. Az Univer24 résztvevői idén sem távoznak üres kézzel, mindegyikük kap egy Sportos Pista pólót és tornazsákot, ha pedig akarnak, Sportos Pista tetoválással mehetnek haza, hogy mindenki láthassa, ott voltak az úszás ünnepén.

A 24 órás hosszútávúszó verseny résztvevői:

Béry Zoltán 51 éves úszó. Többszörös Cetrend résztvevő, a 2019-es 6 órás úszáson 17 100 métert teljesített, amivel a férfiak mezőnyében harmadik lett. Részt vett 20 kilométeres éjszakai úszáson. Legutóbb a 12 órás éjszakai úszáson 30900 métert teljesített.

Demény Attila kolozsvári versenyző. Romániában többszörös korosztályos bajnok. 18 éves koráig medencés mell- és pillangóúszó bajnok, ezt követően hosszútávúszó és nyíltvízi úszó. A kolozsvári Univer24-et rendező Sports Culture vezetője. Eddig kétszer teljesítette a kecskeméti Univer24-et.

Lengyel Stella, 31 éves úszó, aki rendszeres indulója a 12-24 órás eseményeknek. A 2019-es Univer24-en 52 kilométert úszott. Ötletgazdaként és szervezőként a Balaton part menti körbeúszásán a teljes táv (187,7 kilométer) felét teljesítette debreceni csapatában.

Molnár József, 47 éves erdélyi magyar sportoló. Részt vett a 2017-es szenior világbajnokságon, ahol a 3000 méteres balatonfüredi nyíltvízi úszáson, majd a 2018-as szlovéniai Európa-bajnokságon a 3000 méter mellett 5000 méteren is nagyszerű eredményeket ért el.

Sándor Judit a triatlon világából érkezik. Hosszú évek óta aktív ultra sportoló, aki folyamatosan extrém távokat teljesít. Úszva és kerékpározva is teljesített már 12-24 órás teljesítménypróbákat. A 2018-as IUTA Double Ultra Triathlon világkupa harmadik helyezettje.

Univer24 - Az úszás ünnepe

Az „Univer24 - Az úszás ünnepe" elnevezésű 24 órás rendezvény célja, hogy minél több embert rávegyen a mozgásra, és kedvet adjon a vizes sportokhoz. Az esemény a főtámogató Univer Product Zrt., Kecskemét Megyei Jogú Város, a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Fürdő rendezésében zajlik. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. A 2015-ben megrendezett első Univer 24-en 1800 amatőr és profi úszó vett részt, míg a tavalyin már 2500-an. Az eseményt az Univer Product iskola alapítvány támogatási programja kíséri: két kategóriában (kis és nagy létszámú iskolák) az első három legtöbb úszót indító intézmény alapítványa 150, 100 és 75 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt kap, míg további 4 iskola sorsoláson nyer 50 ezer forint értékű támogatást. Az Univer24 honlapja: www.univer.hu/univer24

Az Univer Product Zrt.

Az Univer Product Zrt. a régió meghatározó, 100 százalékban magyar tulajdonú élelmiszeripari vállalkozása. A társaság öt telephelyén foglalkozik ételízesítők és egyéb élelmiszer termékek - köztük sűrített paradicsom, lekvárok, bébiételek, zöldségkrémek és sütőipari termékek - gyártásával és forgalmazásával. Az ételízesítők között több kategóriában is piacvezető Magyarországon, az Univer ketchupok, mustárok és majonézek mellett olyan ismert márkák gyártója, mint a Piros Arany, az Erős Pista, a Haragos Pista vagy az Édes Anna. A társaság saját termeltetési modelljében a nyersanyagok minőségét szigorú minőségirányítási rendszer és a magyar gazdákkal kialakított hosszú távú partnerség biztosítja. A társaság 2016-tól támogatja Hosszú Katinkát, és lokálpatriótaként aktív szerepet vállal Kecskemét szociális, sport, kulturális és művészeti életében.

Galéria (117 kép)

Összes kép letöltése