Szürkemarhák, tücskök, madarak, és szúnyogok kísérték a Futó-homok félmaraton mezőnyét

Vissza a címlapra
Szürkemarhák, tücskök, madarak, és szúnyogok kísérték a Futó-homok félmaraton mezőnyét

Futó-homok félmaraton versenyt szervezett a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a IUSTITIA Egyesület a hétvégén.

Szombaton reggel a bugacpusztai Karikás Csárda mellett álló csodálatos Gavallér Tanyán szépen sütött a nap, kellemes idő ígérkezett. A szervezők látva az égboltot és a hőmérséklet emelkedését további frissítőpontokat iktattak be.

A verseny az ovisok futamával indult, majd őket az iskolások követték. Lelkesedésükre jellemző, hogy többen is előfutamot rendeztek maguknak.

A felnőttek 8.5, 15, és 21 km-s távja 11 órakor rajtolt. Ekkor már látszott, hogy jól döntöttek a szervezők: a hőmérő higanyszála közelített a 30 C-fokhoz.

Persze volt, akit ez egyáltalán nem zavart: Ghiselli Júlia 36:30-s idővel nyerte a 8,5 km-s versenyt! Szalai Ottó pedig 1:06:39-s idővel lett első a 15 km-s távon.

A pálya pedig bemutatta mit is tud a bugaci puszta. Volt tűző nap, szél, és kisebb eső. A futóknak pedig a folyamatos kíséretet szürkemarhák, tücskök és madarak, valamint sajnos még szúnyogok is adták...

Veres Szilárd 1:37:13-s idővel megnyerte a félmaratont. Őt követte Baranyi Zoltán (1:38:46) és Kiss Ottó (1:39:21). A nők versenyében Radics Anna (2:05:11) lett az első, aki után T. Nagy Magdolna (2:08:44) és Hódi Zsuzsanna (2:17:15) ért célba.

További eredmények és a fotók az Egyesület honlapján találhatóak.

A verseny megvalósulásához segítséget nyújtott a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság; a Bácsvíz Zrt., Félegyházi Pékség Kft.; Modern Home Stúdió; Karikás Csárda Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő, valamint a Fornetti Kft.

Galéria (6 kép)

Összes kép letöltése