Szájmaszk és kézfertőtlenítés a Messzi István Sportcsarnokban

Vissza a címlapra

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy sportrendezvényen, sportedzésen történő megjelenés esetén az alábbi szabályok betartása kötelező a Messzi István Sportcsarnokban. (Fotó: pixabay)

Magyarország kormánya a 282/2020. (VI. 17.) számú Korm. rendeletével a 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet megszüntette, így ez alapján minden fajta sportrendezvény és sportedzés megtartható, helyszínétől és formájától függetlenül.

A pandémiás járvány elsősorban direkt módon cseppfertőzéssel terjed, így a legnagyobb veszélyt a megbetegedett köhögő, tüsszögő ember jelenti, ezért a sportrendezvényen, edzésen, sportfoglalkozásokon kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző sportolók, sportszakemberek, illetve szurkolók vehetnek részt.

A sportlétesítménybe történő belépéskor a zárt térben tartandó rendezvények résztvevőinek szájmaszk viselése, illetőleg a bejáratnál kihelyezett vírusölő hatású kézfertőtlenítő adagoló berendezés használata kötelező.

A lelátókon helyet foglaló nem egy háztartásban élő nézők, a nézettségre figyelemmel tartsanak kellő távolságot egymástól.

Fontos a megfelelő védőtávolság 1,5 méter betartása a sportlétesítmény területén, különösen az illemhelyeken és a mosdókban.

Találkozás alkalmával a sportrendezvényeken megjelenő személyek kerüljék az érintéssel járó üdvözlési formákat, a fizikai érintkezést.

Köhögéskor, tüsszentéskor használjanak papírzsebkendőt!

Forrás: Hírös Sport