Súlyemelők bajnokhoz méltó Csapatbajnoki szereplése

Vissza a címlapra
Súlyemelők bajnokhoz méltó Csapatbajnoki szereplése

A Kecskeméti TE súlyemelőinek sikeres volt a május.

Szombathelyen és Tégláson rendezték a 2018. évi Abszolút Csapatbajnokság selejtezőjét húsz egyesület részvételével. A Kecskeméti TE az utóbbi helyszínen lépett dobogóra. Árva Cintia ifjúsági válogatott versenyző kezdte a kecskemétiek szereplését 146 kg-ot teljesítve 53 kg-os súlycsoportban.

Ezt követően a férfi versenyzők mutatták meg tudásukat, Megyeri Dávid 85 kg-os mezőnyében 252 kg (117;135) egyéni legjobb eredményét szárnyalta túl.

A junior Nagy Dániel 230 kg-os (100;130) teljesítménnyel járult hozza a csapat pontjaihoz.

Nagy Noel az egyetemi vizsgái mellett vállalta a versenyt 223 kg-ot teljesített.

Kmegy Máté felnőtt válogatott versenyző, volt a csapat legeredményesebb tagja 85 kg-os súlycsoportban 313 kg-os (138;175) eredményt ért el, egyéni csúcsát 5 kg-mal megjavítva.

A csapatok végleges helyezésére várni kellett, hisz a két helyszínen rendezett selejtező eredményeit összesíteni kellett. Ötfős csapatok indulnak és sinclair pont (testsúly és elért teljesítmény szorzata) alapján van az értékelés. A döntőbe nyolc csapat jutott be a selejtezőből, ahol a Kecskeméti TE (1638 pont) bajnokcsapathoz méltón az első helyen végzett, megelőzve a BKV Előre (1587) , Haladás (1566), Ózd (1486) csapatát.

Hétvégén TAM-BAU Kupán is remekeltek a Kecskeméti TE súlyemelői, hiszen Árva Cintia szokását megtartva két országos csúcsot adott át a múltnak (szakításban 66 kg és összetettben 147kg) ,valamint a súlycsoportja és a női mezőny legjobbja lett.

Dunai Johanna 63 kg-os súlycsoportban 128kg-os (58;70) eredménnyel (95;115) ért el és állhatott a dobogó legfelső fokára. Hajdú Dávid 85kg-os súlycsoportban 203 kg-ot (88;115) teljesített és lett bronzérmes.

Sikeresen zártuk a májust, hiszen négy versenyzőnk kapott meghívást a magyar válogatottba - mondta Bálint Csaba vezetőedző. - Árva Cintia és Szokolai László az U17 Európabajnokságra készül, Nagy Dániel az Olimpiai Reménységek Versenyén fog részt venni. Kmegy Máté U23 válogatottként kapott meghívást Spanyolországba ahol tizenkét nemzet részvételével rendeznek versenyt. Nagyon örülök, hogy fiataljaink ilyen eredményesen szerepelnek a versenyeken, felkészítésben Takács Erika edző segíti a munkát.