Súlyemelő-vb: A KTE 24 éves emelője, Jung Beáta hetedik a C csoportban

Vissza a címlapra
Súlyemelő-vb: A KTE 24 éves emelője, Jung Beáta hetedik a C csoportban

Jung Beáta hetedik lett összetettben a 64 kilogrammos kategória C csoportjában a türkmenisztáni súlyemelő-világbajnokság hétfői versenynapján, végső helyezése azonban csak az esti A döntő zárultával derül ki.

Az asgabati Olimpiai Komplexumban zajló vb-n a háromfős csapatból elsőként bemutatkozó magyartól Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány két mázsa körüli eredményt várt. Krivanek László doktor, a válogatott orvosa pedig arról beszélt, hogy Jung Beáta rendben van, s jelezte, az a típus, akit feldob a versenyzés.

Maga a Kecskeméti TE 24 éves emelője annyit bocsátott előre az MTI érdeklődésére, hogy a több kilós fogyasztás dacára jól érzi magát, azzal együtt, hogy kora reggel kezdődött a verseny, így hajnali öt órakor kellett kelnie.

A szakítás azonban rosszul indult, a 90 kilós kezdőfogását elrontotta. Tüstént javított, méghozzá kifogástalan gyakorlattal, s hasonlóképpen cselekedett, amikor 93 kilogramm volt a rúdon. Lökésben 101 után a 105 kg is sikerült, így összetettben 198 kilóval fejezte be a versenyt a tavaly az U23-asoknál Eb-negyedik, szakításban Európa-bajnok magyar emelő. A kiváló eredményt még a 69 kilogrammban érte el, a mostani vb-n debütáló új súlycsoportok közül viszont nem a 71, hanem a 64 kilós súlycsoportot választotta, emiatt azonban fogyasztania kellett, ami viszont óhatatlanul erővesztéssel járt.

Ami biztos: a D-seket és saját csoporttársait tekintve összesen tizenhat riválist utasított maga mögé. Ám hogy végül is a mostani 198 kilós összprodukció mire lesz elég, arra csak estére derül fény, amikor véget ér a kategória B és A csoportjának együttesen 24 indulót felvonultató versenye is.


FRISSÍTÉS:

Sorra születtek a világrekordok a türkmenisztáni súlyemelő-világbajnokság hétfői versenynapján is, amelyen a magyarok közül elsőként fellépő Jung Beáta összetettben 30. lett kategóriájában.

A Kecskeméti TE emelője, aki 69 kilósként az U23-as korosztályban tavaly Európa-bajnok volt szakításban, ezúttal öt kilót fogyva a 64 kilogrammosok között próbált szerencsét, ahol az asgabati vb egyik legnépesebb mezőnye, összesen 48 versenyző indult. A 24 éves Jung az első fogásnemben 93, a másodikban 105 kilóig jutott, előbbivel 21., utóbbival 38., 198 kilogrammos összetett eredményével pedig 30. helyen végzett.

(MTI)