Súlyemelő Eb - Árva Cintia csúcsbeállítással 8. a B csoportban

Vissza a címlapra
Súlyemelő Eb - Árva Cintia csúcsbeállítással 8. a B csoportban

Mindkét fogásnemben, s összetettben is a nyolcadik lett Árva Cintia a súlyemelők georgiai Európa-bajnokságának vasárnapi versenynapján, a női 55 kilogramm B csoportos viadalán.

A kecskemétiek alig 16 esztendős tehetsége - az Eb teljes női mezőnyének legfiatalabb szereplőjeként - a verseny honlapjának eredményközlése szerint szakításban a 65 kilós kezdősúllyal simán elbánt, majd rontás után másodjára javított 68 kilogrammon. Lökésben a 87 kg könnyedén megvolt, és sikerrel jutott túl a 90 kilón is, beállítva ezzel az ifjúsági és junior korosztályban általa tartott országos csúcsot. Mindez nyolcadik helyet ért, akárcsak a 158 kg-os összetett eredménye, amellyel egyetlen kilóval maradt alatta magyar rekordjának.

Árva végső helyezésére a legerősebbeket felvonultató A csoport esti versenyének zárultával derül fény.

(MTI)


FRISSÍTÉS:

A 16 esztendős kecskeméti Árva Cintia, aki a teljes női Eb-mezőny legfiatalabbja, az első fogásnemben 19. lett 68 kilóval, a másodikban pedig úgy végzett a 18. helyen a 21 fős mezőnyben, hogy 90 kilóval beállította az ifjúsági és junior korosztályban általa tartott országos csúcsot. 158 kilós összetettje szintén a 18. pozícióra volt elég a teljes rangsorban.