Súlyemelő arany a Diákolimpia Országos Döntőn

Vissza a címlapra
Súlyemelő arany a Diákolimpia Országos Döntőn

A hétvégén a Pécs melletti Vajszlón rendezték meg súlyemelő sportágban a Diákolimpia Országos Döntőjét. A Kecskeméti TE csapatából tizenegyen szereztek jogosultságot, hogy az országos döntőn képviseljék tanintézményüket. Árva Cintia aranyérmes lett.

Ifjúsági korcsoportban lépett dobogóra Árva Cintia aki ezen a versenyen iskoláját a Kada Elek Szakközépiskolát képviselte. Árva Cintia ifjúsági válogatotthoz méltón versenyzett, hiszen 53kg-os súlycsoportban 65kg-ot szakított, lökésben 81kg-ot teljesített, összetett eredménye 146kg lett, ami Cintia részére az aranyérmet jelentette, az ifjúsági korcsoport bajnoka lett. A bajnoki aranyérem mellé három országos csúcs párosult. A kecskeméti sportoló kiemelkedő teljesítményét mutatja az is, hogy az eggyel magasabb korcsoportban a juniorok között is az első helyen végzett volna. Cintia célja, hogy eredményesen szerepeljen az Olimpiai Reménységek versenyén és az Ifjúsági Európabajnokságon.  2018-ban immár nyolc alaklommal írta át a csúcslistát. 

Az első napon Bagoly Zsombor Gábor az Arany János Általános Iskola tanulója a 10-12 éves Fiú korcsoport 23 fős mezőnyében 92,4 ponttal a dobogó harmadik fokára állhatott és bronz érmes lett. Ebben a korcsoportban nem a súly nagysága számít, hanem a versenygyakorlatok technikai bemutatása. Zsombor a maximum 90 pontból 88 pontot kapott és a kiegészítő gyakorlattal (helyből távolugrás) gyarapította pontjai számát.

Szabó Bálint a Móricz Zsigmond Általános iskola tanulója a serdülők 69kg-os mezőnyében az értékes tizedik helyezést érte el.

A kecskemétiek közül a legnépesebb csoportot a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola delegálta a versenyre, Kiss-Tóth Virág junior korcsoportban kilencedik helyen végzett.

Szokolai László az ifjúsági mezőnyben érte el a kilencedik legjobb eredményt 205 kg (95;110) teljesítménnyel.

Klajó Kingának (Toldi Miklós Szakközépiskola) az ifjúsági korcsoport legjobbja között szerepelt és kilencedik helyezést szerzett

Juniorok hölgyek között lépett dobogóra Czirkos Nóra (Szentgyörgyi Albert Szakközépiskola tízedik helyen, még Benke Virág (Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulója a tizenegyedik helyen végzett.

Nagy Dániel (Bolyai János Gimnázium versenyzője egyéni legjobb eredményét túlszárnyalva 230 kg (105;125) teljesítménnyel a pontszerző hetedik helyen végzett.

- Nem volt könnyű dolga versenyzőinknek - mondta Bálint Csaba vezetőedző. - Hiszen az országos döntőn, nem súlycsoportonként, volt a díjazás, hanem a korcsoportok legjobbjai jutottak be a döntőre, így 14-23 fős mezőnyök alakultak ki. Akinek sikerült az első tíz versenyző között végeznie az mindenképpen dicséretes.

A versenyzők felkészítésében részt vett Takács Erika felnőtt világbajnok. Köszönetet szeretnénk mondani az érintett tanintézményeknek, hogy segítették a tanulók, versenyzők felkészítését.