Simity László kapta meg a tanév legeredményesebb Bács-Kiskun Megyei Diákolimpia® testnevelője címet

Vissza a címlapra
Simity László kapta meg a tanév legeredményesebb Bács-Kiskun Megyei Diákolimpia® testnevelője címet

A tanév legeredményesebb diákolimpiai köznevelési intézménye az általános iskolák versenyében a kecskeméti Arany János Általános Iskola, mint intézmény, ezen belül pedig az Arany János Általános Iskola és a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola közösen kapták meg - írtuk tegnapi cikkünkben. A Diákolimpia® eredményességi díjátadón azonban még egy kecskeméti elismerés született: Simity László, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája testnevelője (a fotón középen) a tanév legeredményesebb Bács-Kiskun Megyei Diákolimpia® testnevelője címben részesült.

A január 23-i ünnepélyes díjátadón beszédet mondott dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. A díjátadásban közreműködött továbbá Háfra Noémi, a magyar női kézilabda válogatott tagja, junior világbajnok, a 2018-as Kézilabda Európa-bajnokság All Star csapatának tagja.

Az MDSZ elnöke megköszönte valamennyi pedagógus, iskola, és rendező szervezet együttműködését: „A mai díjátadón nemcsak a legeredményesebb testnevelőket és iskolákat szeretnénk elismerni, hanem minden pedagógust és intézményt, akik nap mint nap dolgoznak a fiatal korosztály egészségéért, fittségéért. A Nemzeti Tehetség Program támogatásában megvalósuló Diákolimpia® több évtizede biztosít sport megmérettetést az iskolásoknak, amelynek népszerűsége tovább emelkedik, hiszen idén 15 ezerrel több nevezés érkezett a versenysorozatba a tavalyihoz képest." - emelte ki Balogh Gábor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Diákolimpia - Az ország legeredményesebb általános iskolája a kecskeméti Arany János és a Lánchíd Utcai Sport Általános

* A kecskeméti iskolák igazgatónőinek, Lovrity Sándornénak (j2) és Mészáros Katalinnak (b2) dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára (b1) valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át a díjat.