Parakerékpáros Magyar Bajnokság: Tarolt a Mercedes-Benz Gyár KMSE

Vissza a címlapra
Parakerékpáros Magyar Bajnokság: Tarolt a Mercedes-Benz Gyár KMSE

2018. július 14-én rendezték a Parakerékpáros Magyar Bajnokságot, amelyet a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatása mellett kiváló helyszínen, a Hungaroringen, a Ring24 rendezvény keretében rendeztek meg. A Magyar Paralimpiai Bizottság részéről Szabó László elnök és Urr Anita főtitkár adta át a díjakat.

Évről-évre egyre rangosabb a verseny, a kerekesek egyre jobb időket érnek el, ráadásul 2018-ban újoncokat is avathattak. A Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolói közül hárman képviselték Kecskemétet. A C4-es kategóriában újoncként Czene Gábor arany, míg Császár Attila ezüstérmet vehetett át.

11 év, 11. EB kvalifikáció

A C5-ös kategóriában megvédte OB címét Kecskemét kiválósága, Boronkay Péter paralimpikon.

- Nagyon örültem az újabb címvédésnek, hatalmas élmény a Hungaroringen tekerni. Egy jó edzés volt a jövő heti Paratriatlon Európa Bajnokságra, ahová 11-edszerre sikerült kvalifikálnom magam. Ez ebben a sportágban egyedülálló teljesítmény, büszke vagyok rá, hogy egy újabb világversenyen képviselhetem hazánkat és városunkat - nyilatkozta a többszörös Világ-és Európa bajnok paratriatlonista.

A magyar parakerékpáros csapatot legközelebb a szeptember 8-9-i magyarországi Európa Kupa futamon láthatják a szurkolók.

Galéria (31 kép)

Összes kép letöltése