Papírforma hazai győzelem a kézilabda Ligakupában

Vissza a címlapra

A Ligakupa "B" csoportjában NB I-es ellenfelekkel mérheti össze tudását a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata. Az első mérkőzést a Dabas otthonában vívta a Kecskemét, és férfias küzdelemben, négy góllal maradt alul az OBO Arénában.

A találkozó előtt ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Dabas, mint a Nemzeti Kézilabda Akadémia stratégiai partnere és a KTE, mint csatlakozó sportszervezet. A felek deklarálták, hogy céljuk a megyar kézilabdázás utánpótlás nevelésének hatékonyabbá és eredményesebbé tétele. A megállapodás keretében a Dabas KC vállalta, hogy a képzési rendszeréből kikerülő sportolóit Kecskemétre irányítja. Ez viszont is igaz; a kiváló utánpótlás-neveléséről ismert KTE férfi kézilabdacsapatánál nevelkedett tehetségek - teljesítményük függvényében - akár az élvonalban is lehetőséget kaphatnak.

A Ligakupa találkozón mindkét tréner bátran nyúlt a fiatalokhoz, akik meghálálták a bizalmat; hazai oldalon Kádár remekelt, míg a vendégeknél Csuzi és Forgács nyújtott elismerésre méltó teljesítményt.

Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, elsősorban Kátai és Csuzi terhelte az ellenfél hálóját. Egy hajszálnyi lépéselőnye volt a Dabasnak, amit türelmesen őrzött és kíméletlenül kihasználta a KTE hibáit. A 17. perc környékén két villámgyors góllal kapcsolt nagyobb fokozatba a hazai alakulat, Ocsovai mester válaszul időt kért, majd Bujdosó és Füstös is beszállt a játékba. A dabasiak lendületét azonban nem lehetett megtörni, egy szempillantás alatt hét gól volt a két csapat közötti különbség (15-8). A hírös városiak azonban nem törtek össze, gólról-gólra igyekeztek felzárkózni, a félidőben csupán három egységnyi volt a hazai előny (18-15).

A második felvonást a Kecskemét kezdte jobban, Bujdosóék a 40. percben már csupán eggyel voltak lemaradva Bíró Balázsék mögött, ám amikor az egyenlítésért támadtak, belehibáztak és a Dabas ellen ez nem fér bele; két perc alatt újra három gól volt a Pest megyeiek előnye (23-20). Az utolsó negyedórában a Dabas rutinosan őrizte előnyét, míg a KTE - bár mindent megtett, hogy felzárkózzon, nem tudott közelebb lépni ellenfeléhez. A kecskeméti publikum számára ismerős Podoba János - aki kölcsönben a hírös városiaknál is szerepel - remekelt a kapuban, de dicséret illeti a hazai hálóőröket, Szél Gergőt és Zaklajda Józsefet is, no meg a most is megbízható teljesítményt nyújtó kecskeméti jobbszélsőt, Szamos Marcellt is.

Dabas VSE KC - KTE-Piroska Szörp 33 - 29 (18 - 15)

Férfi kézilabda Ligakupa, "B-csoport", 1. forduló

Dabas, OBO Aréna

A KTE gólszerzői: Tóth N. 2, Bujdosó 2, Csuzi 3, Füstös 3, Kátai 7, Berkes 1, Forgács 1, Mazák 2, Szrnka 3 (2), Horváth V. 1, Szamos 4.

Kiállítások: 8 perc ill. 2 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 4/2

Ocsovai Zsolt, a KTE vezetőedzője: - Gratulálok a Dabasnak, magabiztosan nyerték meg a találkozót. NB I-es ellenfeleink gyorsabbak, dinamikusabbak és nagyon bízom benne, hogy az ellenük szerzett rutint a bajnokságban - csakúgy, mint tavaly - kamatoztatni tudjuk.

Szél Gergő, a KTE hálóőre: - Úgy érzem részben elértük a célunkat. Jól éreztem magam a pályán és az ehhez hasonló mérkőzéseken tudunk fejlődni egyénileg és csapatszinten is.

Tomori Győző, a Dabas vezetőedzője: - Örülök, hogy ma sok fiatalnak tudtam lehetőséget adni. Őszintén szólva azt hittem, hogy 15-8-nál el tudunk lépni a Kecskeméttől, de nagyon szépen visszajöttek a meccsbe és a végére alaposan megnehezítették a dolgunkat. Most hét utánpótlás korú játékos volt a keretünkben, azt hiszem, rövidesen többükkel fog találkozni a közönség a felnőtt csapatban.

Podoba János, a Dabas kapusa: - Köszönöm a bizalmat, ez volt az első alkalom, hogy a felnőtt csapat kapujába állhattam. Kicsit talán sok gólt kaptam, de a hibákat elemezni fogjuk a mesteremmel.