Óriási kecskeméti siker: Szvitacs Alexa Európa csúcsán

Vissza a címlapra
Óriási kecskeméti siker: Szvitacs Alexa Európa csúcsán

Alig egy évvel a súlyos csonkolásos, életmentő műtétjei után Helsinborgban (Svédország), az Európa Bajnokságon, élete 2. para asztalitenisz versenyén megnyerte kategóriáját Szvitacs Alexa. Ezzel a sikerrel a 2020-as Tokiói olimpia első kecskeméti olimpikonja lett.

Abszolút az ismeretlenség homályából jött Alexa az Euróba Bajnokságra. A csoportkörben több a világranglista elején álló versenyzővel találkozott és legyőzte őket. Viszont kikapott a világranglista 2. helyén álló Pek Karolina (lengyel) asztaliteniszezőtől. Összeszorította a fogát, leküzdte erős lábfájdalmait, és az elődöntőt megnyerve a döntőben ismét találkozott a lengyel versenyzővel. Rendkívül taktikusan, kiváló játékkal 3/1-re visszavágott a vereségért.

Ujhidy Tibor Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöke:

- Szavak nincsenek arra, amit Alexa tett az elmúlt egy évben. Leküzdve a halál közelségét, a fájdalmait, tele optimizmussal elkezdett egy új életet élni. Harcolt saját magával, a testével, az agyával, hogy a betegágyán megfogalmazott fogadalmát be tudja tartani. „Paraolimpikon akarok lenni." Számára nincs lehetetlen, a cél, az álmai azért vannak, hogy megvalósuljanak. Az elődöntő után kérdeztem Alexától, hogy van a lábad? Nagyon fáj, be van gyulladva, vérzik, de most semmi sem számít, mondta. A vágy a végső sikerre, minden fájdalmat elnyomott benne. Természetesen nagyon büszkék vagyunk versenyzőnkre, de ennél még sokkal többet jelent számunkra. Igazi példakép, aki szerénységével, küzdeni tudásával mutat példát nagyon sokunk számára. Hiszem, hogy ezzel a sikerrel Alexa sportkarrierjének még csak az elején tartunk. Hajrá Alexa, hajrá Spari!