Nemzetközi utánpótlástornával és pályaavatóval ünnepli 40. születésnapját a KARC

Vissza a címlapra
Nemzetközi utánpótlástornával és pályaavatóval ünnepli 40. születésnapját a KARC

A Kecskeméti Atlétika és Rugby Club (KARC) szombaton és vasárnap nemzetközi utánpótlástornával, valamint pályaavatóval ünnepli a klub negyvenedik születésnapját a Széktói Stadionban. A program, mely egyúttal ünnepélyes pályaavató is volt 2019. szeptember 28-án szombaton délelőtti megnyitóján részt vett és a sportolókat a város nevében köszöntötte Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere. Az esemény zárásán, vasárnap délután pedig Bogasov István tanácsnok, önkormányzati képviselő lesz jelen a városvezetés képviseletében.

A szombaton kezdődő korosztályos tornára hét ország - a házigazda Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Románia - 25 csapata kapott meghívást, amelyek több mint félezer rögbise három korosztályban (U16, U18, valamint U14-ben hetesrögiben) küzd majd meg egymással.

A KARC Magyarország legpatinásabb sportági klubja: az 1979-ben alakult egyesület a legrégebbi, ma is működő magyar rögbicsapat. A hivatalos bajnoki rendszer 1990 óta íródó történetében az egyetlen felnőtt férficsapat, amely megszakítás nélkül a legmagasabb osztályban szerepel. A kecskemétiek 21-szer végeztek dobogón: egyszer arany-, további tíz-tíz alkalommal ezüst- és bronzérmesek lettek.

A magyar felnőtt válogatott első, 1990. július 22-én megrendezett hivatalos mérkőzése óta a kecskeméti játékosok jelenléte folyamatos a nemzeti rögbicsapatban, miként a korosztályos, a veterán és hetes együttesekben is.

A magyar szövetségnek kétszer volt kecskeméti elnöke: Körmöczi Bélát nemcsak a városban, hanem az országban is a sportág egyik szülőatyjának tekintik, míg Túri Pál, a KARC jelenleg is hivatalban lévő első embere, aktív játékos. Négyszer választottak kecskeméti játékost az év legjobbjának: Makai Gábor és Nagyhegyesi Szabolcs mellett Túri Pált kétszer.

A KARC az élvonalbeli felnőtt bajnokság mellett U16-ban és U14-ben indít csapatot, míg a másodosztályú SzeKerCe (Szentes, Kecskemét, Cegléd) nevű együttesben túlnyomórészt kecskeméti játékosok szerepelnek. A városban sportági kapcsolódási pontként büszkék arra, hogy immár negyedik éve Kecskeméten működik az ország legdinamikusabb iskolai rögbi programja. Amelynek köszönhetően a klub a tanórai kereteken belül heti rendszerességgel közel kétszáz általános iskolás diáknak biztosít lehetőséget, hogy kipróbálhassák magukat a sportágban.

(szöveg: MTI / keol.hu)

Galéria (52 kép)

Összes kép letöltése