Négyen képviselik Kecskemétet az Ifjúsági Európa Bajnokságon Győrben

Vissza a címlapra
Négyen képviselik Kecskemétet az Ifjúsági Európa Bajnokságon Győrben

A hétvégén befejeződött Magyarország Ifjúsági Bajnoksága, amit Győrben rendeztek. A versenynek különös jelentőséget adott, hogy az Európa Bajnokságon résztvevő magyar csapat összeállítása is itt dőlt el. A verseny végén pedig az is kiderült, hogy négyen képviselik Kecskemét városát az Európa Bajnokságon. A fotón ők négyen: Beregszászi Renáta, Szűcs Szabina, Kiszel Zsófia és Fekete István.

Az EB-t Győr városa rendezi július 5-8-a között, a verseny egyben főpróba is volt a rendezőknek. A KARC-KESI fiataljai két bajnoki cím mellett két bronzérmet és további négy döntős helyet szereztek.

Bajnok lett Fekete István és Beregszászi Renáta súlylökésben, bronzérmet hozott Beregszászi Renáta diszkoszvetésben, valamint Kiszel Zsófia 400 m gátfutásban.

A verseny végén nagy örömünkre az is kiderült, hogy négyen képviselik Kecskemét városát az Európa Bajnokságon. A csapatba jutáshoz teljesíteni kellett az európai szövetség szintjét, valamint be kellett kerülni a két legjobb magyar versenyző közé (nemzetenként két fő indulhat egy versenyszámban). Így a lányoknál Beregszászi Renáta súlylökésben, Kiszel Zsófia 400 méteres gátfutásban, Szűcs Szabina hétpróbában indul. A fiúknál Fekete István súlylökésben versenyez.