Milák Kristóf volt a sztár a KESI versenyén

Vissza a címlapra
Milák Kristóf volt a sztár a KESI versenyén

Szombaton a Kecskeméti Fürdőben került megrendezésre, az I Tavaszi Házi Úszóverseny, amit a Kecskeméti Sportiskola úszó szakosztálya szervezett a 8-11 éves korú gyerek részére. A versenyen összesen 68 gyerek 24 versenyszámban mérte össze úszótudását - tudósított a KeSport.

Az úszószakosztály munkatársai igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a rendezvényről senki se távozzon üres kézzel, ezért korosztályonként az első három érmeket, míg a 4-6. helyezettek oklevelet kaptak. Ezenfelül a verseny végén a legeredményesebb versenyzők külön díjazásban is részesültek.

A versenyrendezésre a Kecskeméti Sportiskola megkapta az engedélyt a Magyar Úszószövetségtől is, így a versenyen úszott idők hivatalosak lesznek, és bekerülnek a ranglistába, ami azért lényeges, mert a nyári bajnokságokra a verseny egy újabb szintúszási lehetőség a gyerekek részére - mondta Poczó Elemér vezetőedző.

A szervezők további meglepetéssel készültek a gyerekeknek. A rendezvényen részt vett Milák Kristóf válogatott úszó is.

Kristóf többszörös ifjúsági Európa- és világbajnok, tavaly mindössze 17 évesen a felnőtt világbajnokságon ezüstérmet nyert 100 m pillangón. Idén márciusban, a felnőtt Magyar Bajnokságon olyan jó időt úszott, amivel a mai napig is vezeti a világranglistát.

Milák Kristóf a gyerekek legnagyobb örömére az eredményhirdetések alatt díjakat adott át, fényképes aláírásokat osztogatott, és a jelenlévők közös fotót is készíthettek vele.

A verseny végén Poczó Elemér vezetőedző röviden értékelt:

- Úgy érzem a rendezvény nagyon jól sikerült, rengeteg mosolygós arc távozott a helyszínről. A sikert mi sem bizonyítja jobban, minthogy a verseny előtt 9 főnek 24 versenyszámba volt szintje a nyári bajnokságokra, a verseny végére 14 főnek 36 versenyszámban sikerült ezt elérnie. Minden munkatársamnak köszönöm a segítséget, remélem jövőre ez a siker folytatódni fog!

(Forrás: KeSport)