Megyei Prima Díj 2018 kategóriagyőztesek – Csontos Piroska

Vissza a címlapra
Megyei Prima Díj 2018 kategóriagyőztesek – Csontos Piroska

10 példakép, 10 értékes életút és 10 példamutató munkásság - megvan az idei év megyei Prima díj jelöltjeinek névsora. A keol.hu a következő napokban valamennyi jelöltet bemutatja.

Csontos Piroska (PIRÓ) atléta, paralimpikon, Kiskunfélegyháza

8. Magyar sport

Kiskunfélegyházán született 1994-ben. Hétévesen kezdett rendszeresen sportolni. Az általános iskolai évek során 12-szeres magyar bajnok lett atlétikában.

Paralimpiai versenyzőként a kecskeméti KARC Klub sportolója. Kedvenc számai: távolugrás, 100, 200 és 400 méteres futás, emellett hófutó versenyeken is indul. 2013-ban a dél-koreai 10. Speciális Téli Olimpiai világjátékokon hófutásban I. helyezést ért el. Első Európa-bajnoki címét 2014-ben, Hollandiában szerezte.

2015-ben, Ecuadorban 200 méteren világcsúcsot ért el kategóriájában. 2016-ban, Rio de Janeiroban a Paralimpián 400 méteres síkfutásban, legjobb magyarként, 6. helyezett lett. 2017-ben, Prágában a 4x400 méteres váltó tagjaként fedett pályás világcsúcsot ért el.

Tagja a 2020-as tokiói Paralimpiára készülő magyar olimpiai csapatnak.


A VOSZ megyei elnöksége nagy szerepet szán a széles nagyközönségnek azáltal, hogy a www.primadij.hu internetes oldalon közönségszavazást indít el, melynek célja, hogy kiderüljön, ki a 10 kategória-győztes közül a közönség kedvence. A mintegy 3 héten át tartó szavazás mától veszi kezdetét. A fent említett weboldalon megtalálható a 10 kategória-győztes neve és munkásságának bemutatása, hogy ezzel is megkönnyítsék a szavazók dolgát. Szavazni akár naponta is lehet, hiszen, ha biztosra akarunk menni, hogy kedvencünket valóban célba juttatjuk, akkor a szavazás időtartama alatt minden nap leadhatjuk rá egyszer a voksunkat.

A tét nem kevesebb, mint fél millió forint, amely összeget a közönségszavazás nyertese a novemberben megrendezésre kerülő nagyszabású megyei Prima díjátadó gála keretein belül vehet majd át. Ugyancsak ekkor kerül átadásra a fenti győztesek közül 3 személynek a 3 megyei Prima díj is, amelyek mellé a magas erkölcsi elismerésen túl 1-1 millió forintnyi pénzjutalom is jár.