Megyei „El Clásico”: a KTE-Piroska Szörp és a Mizse KC összecsapása

Vissza a címlapra
Megyei „El Clásico”: a KTE-Piroska Szörp és a Mizse KC összecsapása

Szombaton rendezik az év egyik legjobban várt, és legélesebbnek tűnő kézilabda rangadóját. Az NB I/B. Keleti-csoportjának kilencedik játéknapján jön a megyei „El Clásico", azaz a KTE-Piroska Szörp és a Mizse KC összecsapása.

Többször elhangzott már az ilyen meccsek előtt mind az edzők, mind a játékosok szájából, hogy ilyenkor nem számít, ki hányadik helyen áll a tabellán, vagy milyen fázisában járunk a szezonnak, ezek mindig is presztízsrangadók lesznek. Nem különbek a KTE-Mizse férfi kézilabda mérkőzések sem, azonban most talán még az eddigieknél is feszültebb csatára van kilátás.

Mint elhangzott, ha a kiesés ellen küzdene a két együttes, akkor is külön polcon helyezkedne el ez a meccs, de most végképp, hiszen mindkét csapat pazar formában indította a szezont. A két gárda között mindössze egy pont van, úgy, hogy a KTE az első, míg a Mizse - csak rosszabb gólkülönbsége miatt - a negyedik helyen áll. Egyszerű matematika: ha győznek a lajosmizseiek, megelőzik a hírös városiakat.

De nem csak ezért lesz még érdekesebb a szombati mérkőzés, hanem azért is, mert a nyáron Kecskemétről négy játékos is a szomszédváriakhoz igazolt; Bujdosó Máté, Horváth Viktor, Petrik-Varga Ádám, és a volt kecskeméti közönségkedvenc Zaklajda József tette át a székhelyét Mizsére. Pont emiatt nagyon jól ismerik egymást a csapatok, mindenki erre a meccsre összpontosít, de hogy ebből melyik fél jön ki jobban, az majd csak szombaton derül ki.

A Kecskemét egyébként zsinórban a hatodik győzelmére hajt, mellyel a legjobb formában lévő együttes a bajnokságban, míg a mizseiek az elmúlt két meccsüket az Algyő és az Ózd ellen nem tudták megnyerni, azonban már olyan nagy skalpokat gyűjtöttek be idén, mint a Cegléd, a Vecsés, vagy a meglepetéscsapat Hatvan legyőzése.

Ami a távolabbi múltat illeti, a két alakulat elmúlt tíz összecsapásából ötször kecskeméti siker született, valamint két döntetlen mellett háromszor a lajosmizseiek diadalmaskodtak. Ami még szembetűnő, az az, hogy ezeken a meccseken egyszer sem sikerült egyik csapatnak sem 30 gól fölött dobnia, ez is mutatja, hogy általában feszült, stabil védekezésre összpontosító játékot produkálnak a felek.

Tóth Norbert (játékos, KTE-Piroska Szörp): - Minden összecsapásra nagyon komolyan készülünk, ez most sem volt másképp. Mind támadásban, mind védekezésben a taktikai elemeket átbeszéltük, legyakoroltuk. A Mizse elleni mérkőzés mindig rangadó, nagyobb volumenű a hangulat ezeken a meccseken. Azt várom a csapattól, hogy fegyelmezetten védekezzünk, és ebből gyors lerohanásgólokkal tegyük könnyebbé a találkozót számunkra. Ha dekoncentráltan játszunk, akkor azt a vendégek kihasználhatják, de biztos vagyok abban, hogy mindenki azon lesz, hogy százhúsz százalékon pörögjön. Meg szeretnénk nyerni a mérkőzést, hogy igazoljuk, ott a helyünk a tabella élén.

KTE-Piroska Szörp - Mizse KC

férfi kézilabda NB I/B, Keleti-csoport, 9. forduló