Megkezdődött Kecskeméten az Összevont Labdajátékok Diákolimpiájának® Országos Döntője

Vissza a címlapra
Megkezdődött Kecskeméten az Összevont Labdajátékok Diákolimpiájának® Országos Döntője

Kecskemét főterén 2018. május 31-én este rendezett látványos megnyitóval megkezdődött a 2017/2018. tanév Összevont Labdajátékok Diákolimpia® Országos Döntője. A hírös városbeli eseményen 4 sportágban - kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és röplabda - küzdenek meg a III. korcsoportba tartozó csapatok.

Az országos fináléba kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában a nyolc legjobb leány- és fiúcsapatok kerültek, míg labdarúgásban a 20 megyei/budapesti I. helyezett vesz részt a döntőn, hogy a több napos küzdelemben összemérve tudásukat megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka" címet.

A rendezvény házigazdája, a Magyar Diáksport Szövetség és a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület. Az Összevont Labdajátékok Diákolimpia® Országos Döntőjének ünnepélyes megnyitóját 2018. május 31-én, csütörtökön 18:15 órakor tartották Kecskemét főterén.

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét MJV alpolgármestere, dr. Temesvári Péter, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Az Összevont Labdajátékok Diákolimpia® Országos Döntő versenyei sportáganként az alábbi helyszíneken kerülnek megrendezésre:

Kézilabda:

Lányok - Neumann János Egyetem Tőrös Olga Sportcsarnok (6000 Kecskemét, Iszáki út 10.)

Fiúk - Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola (6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.)

Kosárlabda: A lányok és fiúk versenyének helyszíne is a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia (6000 Kecskemét, Olimpia utca 1.)

Labdarúgás: Kecskemét, Széktói Stadion (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a)

Röplabda: A lányok és fiúk versenyének helyszíne is a Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolájának Sportcsarnoka (6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2.)

A hétvégi döntő eredménye folyamatosan nyomon követhető a Magyar Diáksport Szövetség Diákolimpia Facebook-oldalán.

Galéria (52 kép)

Összes kép letöltése