Megkezdődött Kecskeméten a tájfutók junior világbajnoksága

Vissza a címlapra
Megkezdődött Kecskeméten a tájfutók junior világbajnoksága

Megkezdődött vasárnap este (2018. július 8-án) Kecskeméten a junior tájékozódási futók világbajnokságát, a JWOC 2018-at, amelyen nemenként három-három egyéni számban és váltóban osztanak érmeket. A megnyitón Kecskemét nevében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte öt földrész 37 országának 330, legfeljebb húszéves versenyzőjét. (Vezető fotó: hirös.hu)

A Bács-Kiskun-megyei Pirtó, Bócsa és Tázlár térségének erdőiben, valamint Kecskemét belvárosában megrendezendő futamokon indulnak majd a világbajnokság résztvevői - tájékoztatta Szokol Lajos, a szervezőbizottság elnöke az MTI-t.

Az erdei versenyek homokbuckás, borókás terepein versenytempóban futva a változatos domborzat és a különleges növénytakaró azonosítása szokatlanul nehéz feladat elé állítja az indulókat.

Hétfőn a normál távú (10-14 kilométer légvonalban) versenyt Pirtó térségében rendezik meg.

Kedd délután Kecskemét belvárosában lesz a sprintverseny (3,7-4,1 kilométer). A versenyzőknek nagyon gyors tempó mellett kell minél biztosabban tájékozódniuk a tereken, utcákon, belső udvarokban, átjárókban elrejtett bóják között. A leglátványosabb szakasz a városháza és a nagytemplom előtti tér lesz, ahol többször is átfutnak a versenyzők, mielőtt az ugyanott található célba érkeznek.

A szerdai pihenőnap után Bócsára költözik a mezőny. Csütörtökön lesz a középtávú viadal (3,4-4,5 kilométer) selejtezője, pénteken pedig a döntője.

Szombaton Tázláron zárul az idei junior tájékozódási futó világbajnokság, a háromtagú váltók mindig kiváló hangulatban zajló futamaival.

Galéria (6 kép)

Összes kép letöltése