Megkezdődött a 2018-as Kecskeméti Öttusa Világkupa

Vissza a címlapra
Megkezdődött a 2018-as Kecskeméti Öttusa Világkupa

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben rendezték meg szerda délután az öttusa vk. megnyitó ünnepségét. Kecskemét városvezetése nevében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte a sportolókat és a vk rendezőit, majd Galla István, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára mondott beszédet. Ezt követően Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója állt a mikrofon mögé, végül Philipp Waeffler, a nemzetközi öttusa szövetség sportigazgatója nyitotta meg a 2018-as Kecskeméti Világkupát.

- Szeretettel köszöntöm Önöket Kecskemét városvezetése nevében, a városban immár ötödik alkalommal megrendezendő öttusa világkupán - kezdte beszédét Szeberényi Gyula Tamás. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy Kecskemét a sikerek városa. A siker része az is, hogy ötödször fogadhatjuk az öttusa szövetséget, illetve a világkupát. Nem véletlen, hiszen - mint az alpolgármester mondta -, örömmel hallja minden alkalommal, milyen ideálisak az öttusa világkupához a feltételek Kecskeméten.

Kecskemét ötödik alkalommal is felkészült az öttusa világkupa méltó fogadására. A helyszínek adottak, a visszatérő sportolók pedig mondhatni, hogy egyöntetűen felsőfokon említik ezeket.

Galla István, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkárának köszöntőjét követően Szenes Márton az ünnepségen azután kapott szót, hogy levetítették az előző kecskeméti öttusa világkupák néhány emlékezetes pillanatát.

- Mindig öröm nézni ezeket a felvételeket - mondta Szenes Márton. Hozzátette: már barátokként köszönti Kecskemét az öttusa szövetséget, és az öttusázók nemzetközi mezőnyét. Valamint köszönetet mondott Kecskemét városvezetésének, a magyar és a nemzetközi öttusa szövetségnek azért, hogy ismét lehetővé tették a verseny megrendezését városunkban.

A 2018-as Kecskeméti Világkupát Philipp Waeffler, a nemzetközi öttusa szövetség sportigazgatója nyitotta meg.

A megnyitón fellépett Kollányi Zsuzsi énekes, akit a jövő évi budapesti világbajnokság „hangjaként" mutattak be a szervezők a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben.

IDE kattintva megtekinthető a 2018-as kecskeméti öttusa vk teljes programja!

ITT pedig az előzetes nevezési lista!

Galéria (28 kép)

Összes kép letöltése