Megérdemelten nyert Jászberényben a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Vissza a címlapra
Megérdemelten nyert Jászberényben a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Az alapszakaszt a Jászberényi KSE vendégeként zárta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szombaton este. Az összecsapás első pár percében tudtak csak a hazaiak vezetni, utána végig a Kecskemétről szólt a mérkőzés.

Pontatlanul kezdtek az együttesek, és kettő és fél perc telt el szerzett kosár nélkül. A csendet végül Williams egy triplával törte meg, 3-0. A következő támadásnál Thomasnak ütöttek oda távoli kísérlete közben: az első kettőt sikerült értésítenie a büntetőkből, 3-2. Coleman egyesei, majd Kucsera trojkája után 5-5-re változott az állás. Felváltva estek a kettesek, a 6. percben Wittmann hármasával már a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetett 9-12-re. Lukács is beköszönt egy kintivel, és ezt követően, 11-16-nál berényi időkérés következett. A rövid szünet után is a vendég együttes akarata érvényesült jobban, az etapot Derasimovic büntetői zárták, 16-25.

Kinney és Williams talált be a második felvonás legelején, amelyre Horti adott választ a palánk alól kétszer, utóbbinál ráadás büntetővel, 20-30. Garrett és Coleman révén 25-30-ra zárkóztak a hazaiak, majd állandósult az ötpontos differencia. A félidőhöz közeledve, jó védekezés mellett Thomas és Dramicanin célzott pontosan, így 28-39-re megléptek a kecskemétiek. A szünetre némileg közelebb jött a JKSE, 35-44-gyel vonulhattak öltözőbe a gárdák.

Alaposan bekezdtek a csapatok a folytatásban, sorra szerezték a szépségdíjas kosarakat, három perc elteltével 42-52 állt a kijelzőn. Az etap derekára 42-57-re lógtak meg Váradi Kornél tanítványai, és erre időkéréssel reagáltak a JKSE kispadján. Nem állt le a kecskeméti henger, és már 19 volt a két együttes között, mikor megint magához volt kénytelen rendelni fiait a berényiek mestere, 44-63. Horti büntetői után húsz fölé nőtt a differencia (46-67), a záró negyednek végül 52-77-es megnyugtató előnnyel mehettek neki a hírös városi férfi kosárlabdázók. 

Koncentráltabban kosárlabdázott a negyedik felvonás legelején a Jászberény, 56-77-nél Váradi Kornélnak kellett taktikai értekezletet tartania a 32. perc végén. Megtört a jég eztán, és Derasimovic kosarával a KTE is betalált. A JKSE nagy erőket mozgósított, hogy még fentebb kapaszkodjon, és 66-81-re tudtak zárkózni öt minutummal a vége előtt. Okosan játszott a maradék percekben is a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és nem engedték közelebb a hazai együttest, így megérdemelten nyerték meg az összecsapást 74-90-re. 

Váradi Kornél vezetőedzői értékelése: Bejött az, amire számítottunk, egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Végig nagy energiát kellett beletennünk a meccsbe. A harmadik negyedben keményítettünk a védekezésünkön, ekkor tudtunk kialakítani egy nagyobb előnyt. Ezt próbálta faragni a Jászberény, de okosan, higgadtan tudtuk a helyzeteket kialakítani, befejezni, és nem tudtak közelebb kerülni hozzánk. Örülök, hogy újra sikerült győznünk. A csapat erejét mutatja, hogy egy ilyen nehéz szituációban is sikerült idegenben nyernünk. Úgy gondolom, hogy keményen megdolgoztunk ezért, gratulálok a csapatomnak. Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Jászberényi KSE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 74-90(16-25, 19-19, 17-33, 22-13)
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 24. forduló
2021. március 27., szombat 18:00
Jászberény, Bercsényi tornacsarnok 
Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Győrffy Pál Attila, Frányó Péter, Boros Tamás (Balogh László György)

JKSE: Kinney 2, Coleman 25/3, Brbaklic -, Williams 5/3, Filipovic 6, Csere: Ruják -, Garrett 10/6, Füzi 3/3, Primorac 21/9, Czirbus 2, Katona -.
Vezetőedző: Patai Benjámin

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 10/6, Thomas 9/3, Derasimovic 12, Kucsera 5/3, Karahodzics 2, Csere: Horti 17, Dramicanin 21/12, Lukács 3/3, Jaramaz 11/3.
Vezetőedző: Váradi Kornél

http://netcasting.webpont.com/?hun_1479

Szerző: Komáromy András