Második alkalommal rendeztek Mikulás Kupa úszóversenyt a Kecskeméti Fürdőben

Vissza a címlapra
Második alkalommal rendeztek Mikulás Kupa úszóversenyt a Kecskeméti Fürdőben

Másodjára rendezte meg a Kecskeméti Sportiskola úszó szakosztálya a Mikulás Kupa elnevezésű házi versenyt 2018. december 8-án (szombaton) a Kecskeméti Fürdőben. A szervezők célja, hogy megszerettessék a gyerekekkel a sportágat és elindítsák őket a versenyzésben - tudósított a hiros.hu

A tavalyi Mikulás Kupa sikerén felbuzdulva, idén is megszervezték az úszóversenyt 7 és 11 éves gyerekek számára. Összesen 61-en mérték össze tudásukat szombaton.

A verseny megnyitóján Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester hangsúlyozta, hogy a sport olyan képességeket fejleszt ki a gyerekekben, amelyeket az oktatás más területei nem tudnak biztosítani.

- Egy edzésen a fiatal sportolók megtanulnak küzdeni, szenvedni, elfáradni. A versenyeken szintén a küzdésről szerezhetnek tapasztalatokat, amelyeket későbbi életük során is hasznosíthatnak. Megtanulják, hogyan lehet az esetleg sikertelen eredményt elviselni, és felkészülni a jobbra - mondta az alpolgármester.

Poczó Elemér, a KESI úszó szakosztályának vezetőedzője elmondta, a rendezvény célja, hogy megszerettessék a gyerekekkel az úszást és felkészítsék őket a versenyekre.

- Ilyenkor sokkal egyszerűbb a gyerekeknek is a hazai közönség előtt, a hazai uszodában versenyezniük, ahol nap mint nap megfordulnak - emelte ki a vezetőedző.

Hozzátette, fontos, hogy senki ne menjen haza üres kézzel. A gyerekeknek az érmek és oklevelek mellett mikuláscsomagot és értékes ajándékokat is adtak.

(szöveg: hiros.hu)

Galéria (72 kép)

Összes kép letöltése