Már lehet nevezni a VI. Nyakvágó Félmaraton 2018-ra

Vissza a címlapra
Már lehet nevezni a VI. Nyakvágó Félmaraton 2018-ra

A hagyományos ballószögi vendégszeretet a nevezési sátortól a célzónáig végigkíséri a verseny minden résztvevőjét, hiszen a szervezők a település lakói, akik szívükön viselik a rendezvény sikerét. Nevezni IDE kattintva lehet!

NYAKVÁGÓ FÉLMARATON és CSALÁDI NAP

2018.augusztus 26. BALLÓSZÖG

Az országos versenyeknek megfelelő szintű rajtcsomagokról a verseny hűséges támogatói gondoskodnak. A terep nehézségeit nem csak a gyönyörű Kiskunsági Nemzeti Park látnivalói feledtetik, hanem a célzónában kapott ajándék alkoholos frissítés, és masszázs lehetőség is.

Az idei újdonság - azon kívül, hogy a verseny az ÖTPRÓBA MOZGALOM pontgyűjtő állomása - az a csapatverseny, ahol a rendezők a csapatok tagjai által összesen megtett kilométereket díjazzák, és ahol a győztes csapatok jelentős jutalmakban - 75.000,- , 50.000,- és 25.000,- Ft értékben - részesülnek. Ebben a csapatversenyben a rendezők szándéka szerint valóban a részvétel a fontos.

A futók idén is 3, 7, 14 és 22,5+ km-en, míg a terepkerékpárosok 22,5+ km-en tehetik próbára magukat haladó útvonalakon. Egyes távokon - 14 és 22,5 km - egy lovastanya udvarán, kemencék mellet, hamisítatlan falusi hangulatban frissülhetnek a sportolók. A pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kiskunsági Nemzeti Park mellett halad el. A Nyakvágó domb tetejéről - mely a verseny névadójaként az egyik frissítő pont is egyben, és ahol különlegességként egy igazi tűzoltó autóból jön a párásítás - páratlan kilátás tárul a félmaraton pluszt teljesítők szeme elé, akik az erdőkön áthaladva folytathatják tovább útjukat.

A legkisebbek a sportcentrumban, a 400 m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással. Természetesen az előző évekhez hasonlóan - a rendezvényre jellemző családias hangulat részeként - a sportolókat kísérőkre, az érdeklődő látogatókra is gondolnak a szervezők, hiszen őket ismét számos érdekes program várja. Idén is lesz mászófal, de a vendégek emellett különböző sportágak bemutatóit is megtekinthetik, vetélkedőkön vehetnek részt, használhatják a számos sporteszközt, játékot. A legkisebbek nagy kedvencét, az óriási ugrálóvárat, valamint a sokféle gyermekprogramot az eddigi szokásoknak megfelelően térítésmentesen vehetik igénybe az apróságok.

(KeSport)