Már Kecskeméten az 53. Nemzetközi Gyermek Játékok lángja

Vissza a címlapra

A közelmúltban került sor az 53. Nemzetközi Gyermek Játékokra, Ufaban, a Baskír Köztársaság fővárosában (Orosz Föderáció). A sportdelegáció mellett a kecskeméti városvezetés is jelen volt az eseményen, a jövőre esedékes kecskeméti rendezés kapcsán. Mint ismert, 2020. június 30. - július 5. között Kecskemét ad otthont az 54. Nemzetközi Gyermek Játékoknak.

Ufaban a 12-15 éves gyermekeknek szóló megmérettetésen 29 ország 84 városának 1192 sportolója versenyzett 9 sportágban. A látványos nyitó ceremónia megalapozta a következő napok jó hangulatú versenyzését is, amelyen szép sikerek születtek a városunkat képviselő sportolóink révén.

Kecskemét eredményei a következők: 2 bronzérem (strandröplabda, súlylökés); kettő 4. helyezés (atlétika: 4 X 100m váltó és súlylökés), öt 5. helyezés (úszás: 200m gyors, 100m mell; judo; streetball), egy 6. helyezés: 100m gyorsfutás, hogy csak a legjobbakat említsük.

Kecskemét képviseletében Szeberényi Gyula Tamás, Gaál József, dr. Homoki Tamás és Király József vettek részt az eseményen. A város vezetői a Nemzetközi Gyermek Játékok elnökségi ülésén beszámoltak a kecskeméti rendezés eddigi fejleményeiről, a sporthelyszínekről és a szervezőbizottságról. A Kecskemétről és a sporthelyszínekről szóló kisfilmek nem csak a bizottságot kápráztatták el, hanem a záró rendezvény ötezres nézőseregét is.