Lánchidas Sportolgatóval indult a hét

Vissza a címlapra
Lánchidas Sportolgatóval indult a hét

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 2019. március 18-án rendezte meg a már hagyományossá vált sportvetélkedőjét az óvodás korosztály részére. A Lánchidas Sportolgató idei rendezvényére tizenegy óvodás csoport jelentkezett a város nyolc óvodájából.

Mint minden évben az idén is tematizálva volt a játékok sora, az iskola Gondolkodj ÖKOsan! című pályázatához kapcsolódóan. A sorversenyek játékos feladataiban 6 fős csapatok mérték össze ügyességüket. Az alternatív energiák témaköréhez kapcsolódóan a szél energiájának hasznosítását kislabda fújásával imitálták. A szelektív hulladékgyűjtést alagúton átmászva műanyag kupakok időre történő gyűjtésével, az újrahasznosítást pedig az elhasznált sporteszközök kreatív felhasználásával modellezték.

Az óvodások a vetélkedőn való sikeres szereplésért a vándor kupáért folytatott küzdelem mellett sporteszközöket kaptak. A rendezvény kísérő programja volt, az óvodák képviselőivel való szakmai tapasztalatcsere is. Minden gyermek és felnőtt jó hangulatú rendezvény részese lehetett.

A rendezvény a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

Galéria (9 kép)

Összes kép letöltése