KTE - Igazságosnak mondható döntetlen a PMFC ellen

Vissza a címlapra

Vasárnap a Pécsi MFC volt a Kecskeméti TE vendége a Széktói Stadionban. Az első félidőben a vendégek akarata étvényesült, de fordulás után egy kiállítás, majd egy azonnal érkező Takács gólt követően akár mi is megnyerhettük volna a találkozót. KTE - PMFC 1-1

A PMFC önbizalomtól duzzadva, zsinórban hét veretlen meccs után érkezett Kecskemétre. Bátran is kezdtek, Futó hatalmas bedobásait azonban sorra tisztáztuk. Bár a vendégek mezőnyfölényt tudtak kialakítani, igazán veszélyes lövések nem volt, míg a másik oldalon Peres kiugrásánál már a kilépő kapusnak kellett tisztáznia. Bő húsz perc elteltével Futó centikkel tekert a hosszú felső mellé, majd nem sokkal ezután Kesztyűs is betalálhatott volna, de tíz méterről a hosszú alsó mellé lőtt ballal. A 37. percben aztán góllá érett a pécsiek fölénye, szépen vittek végig egy kontrát, majd Koller lekészítése után Geiger lőtt ballal a hosszúba (0-1).

A második félidő rögtön egy komoly fordulattal indult. Előbb még Kálmán ziccerét fogta Kunsági rögtön a kezdés után, de két perccel később Peres lódult meg, eltolta a labdát az Katona mellett, aki buktatta a tizenhatoson kívül, így a kiállítás sorsára jutott. A labda mögé Takács állt, aki jobbal a bal felsőbe lőtt, Kovács már csak beleérni tudott. A folytatásban igazi adok-kapok alakult ki, a vendégek sem álltak vissza, de előttünk is több terület adódott. Oliveira lövését Kunsági fogta, majd a másik oldalon a csereként beálló Vladul kapáslövését tolta fölé Kovács. Bár sok formás támadást láthattunk, lövést keveset, így egészen a hajráig nyitott maradt a meccs. A pécsieknek először egy kapu előtti kavarodásból adódott némi sansza, majd a hosszabbításban mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, előbb Markó lőtt fölé kapásból egy jobbról érkező beadást, majd a másik oldalon Varga találta el a lécet zárásként. Az eredmény már nem változott, maradt az 1-1.

Kecskeméti TE - Pécsi MFC 1-1 (0-1)

NBIII. közép csoport, 28. forduló

KTE: Kunsági - Bagó, Vágó, Nánási, Urbán, Zámbó - Terbe, Markó, Nádudvari (Vladul 62.) - Peres, Takács (Kitl 82.).

PMFC: Kovács - Valkovszki, Katona, Romics, Erdős - Geiger, Futó, Oliveira - Kálmán (Kónya 73.), Koller (Juhász 56.), Kesztyűs (Varga 53.).

Gól: Takács (50.) ill. Geiger (37.)

Kiállítva: Katona (50.)

Szabó Tibor (KTE): Egy nagyon jó csapattal játszottunk döntetlent. Gyorsak voltak, jól is játszottak, nehéz volt ellenük futballozni. A taktikánk része volt, hogy ne adjunk nekik területet, de sajnos az első félidőben egyszer ki tudtak bújni, aminek gól lett a vége. A második félidőben mi is meg tudtuk mutatni, hogy jól tudunk kontrázni, ennek kiállítás és gól lett a vége. Igazságosnak érzem a döntetlent, voltak helyzetek itt is, ott is, mindkét csapat eldönthette volna a találkozót. Ez még akkor is igaz, ha egyel többen voltunk a pályán a második félidőben.

Vas László (PMFC): Büszke vagyok a csapatomra! Amit terveztünk, az az első félidőben ült, helyzeteket dolgoztunk ki, az ellenfélnek szinte lehetősége sem volt, egy szép támadásból meg is szereztük a vezetést. Olyan érzésem volt, hogyha három napig játszunk, akkor sem kapunk gólt. Masszívnak tűntünk, de egy gyermeteg hibából gólt kaptunk, ahelyett, hogy mi vittük volna be a másodikat. A kiállítás jogos volt, nincs kétségem efelől, de innentől kezdve morált mutatott a csapat, mentünk és daráltunk folyamatosan, mi tudtunk helyzeteket kidolgozni. Ha egy kicsit higgadtabbak, pontosabbak vagyunk, akár meg is nyerhettük volna a meccset.

Szerző: Nyitray András