Kosárlabdapályát és futókört adtak át Katonatelepen

Vissza a címlapra
Kosárlabdapályát és futókört adtak át Katonatelepen

Egyre több lehetőség van az amatőr sportra Katonatelepen. Tavaly ősszel adták át a műfüves focipályát, tavasszal elkészült a futókör, mostanra pedig befejezték a B33-as kosárlabdapálya kivitelezését. A Katonatelepei szüreti nap keretében 2018. szeptember 15-én, szombaton ez utóbbi kettőt adták át ünnepélyesen.

A futókör megépítésére azt követően nyílt lehetőség, hogy a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében a kecskeméti Gyenes térre tervezett futókört az ott élők egy része elutasította. Így a városvezetés más helyszín után nézett. Katonatelep lépett előre a sorban, és megnyerte a beruházást. Az ugyancsak műanyag borítású kosárlabdapálya építését pedig a Magyar Kosárlabda-szövetség és a Kecskeméti KC támogatta.

A szombat délután átadáson a városvezetés részéről Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Falu György, Katonatelep önkormányzati képviselője voltak jelen. Továbbá ott volt Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Ivkovicné Béres Tímea, Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia vezetője és a Katonatelepen élő idős Tóth Viktor gyémántdiplomás gépészmérnök, okleveles gazdasági mérnök, egykori sportvezető, a KKC örökös tiszteletbeli elnöke, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége egykori elnökségi tagja.

Katonatelepen a következő sportberuházás egy labdarúgó pálya lesz - ezt már önerőből építeni kezdték, töltik fel a területet a Platán utcában - valamint terveznek egy parkerdőt is, ahol majd többek között piknikezni is lehet.

Galéria (39 kép)

Összes kép letöltése