Koncz Zsolt bizakodó, Szabó Tibor nehéz meccsre számít

Vissza a címlapra
Koncz Zsolt bizakodó, Szabó Tibor nehéz meccsre számít

Szombaton nagy téttel bíró, hamisítatlan megyei rangadót rendeznek Kiskunfélegyházán, ahol a KHTK vendége a bajnoki címre hajtó Kecskemét lesz. Győzelem esetén Szabó Tiborék mindenképpen ünnepelhetnek, ellenkező esetben a rivális Jánoshalma eredményét is figyelni kéne. Koncz Zsolt játékos-edző számára egyébként is pikáns a párosítás, hiszen tavaly még kecskeméti aranyért küzdött, ettől függetlenül szeretnének belerondítani a bajnokavatóba.

Koncz Zsolt, a KHTK játékos-edzője:

„Tavasszal jó formában voltunk, azonban két váratlan vereség ért most minket, amit szeretnénk kijavítani. Elsősorban magunkkal foglalkozunk, a szezon előtt az volt a célunk, hogy minél jobban szerepeljünk. A dobogó elérhető, de sajnos „tettünk érte", hogy ne a saját kezünkben legyen a sorsunk. A képességeink alapján megyei szinten erős keretünk van, szeretném, ha az utolsó 5 meccsen kihoznánk magunkból a maximumot. Libabőrös vagyok már attól, ha a régi kecskeméti évekre és sikerekre gondolok vissza, nekem mindig különleges érzés a Kecskemét ellen játszani, hiszen most is sok ismerős és barát van a klubnál. Biztosan felfokozottabb lesz számomra a meccs hangulata, de most egy dolog foglalkoztat a KHTK játékos-edzőjeként, hogy a csapatomból hozzam ki a legtöbbet. Én úgy gondolom, hogy ez egy kőkemény meccs lesz, teljesen más, mint a kecskeméti bajnoki (5-0 - a szerk.), azóta összekovácsolódott és jóval egységesebb lett a társaság Félegyházán, voltak változások is. A Kecskemét reálisan nézve már tavaly is a megye I. fölé nőtt, csak akkor volt egy Tiszakécske is. Nem itt van a helye a jelenlegi csapatnak, de úgy gondolom, hogyha egy sportoló jó mentalitással megy ki a pályára, akkor bárki legyőzhető. Fejben kell nagyon akarni, ezt várom a csapatomtól is, hogy a Kecskemétnek izzadnia kelljen a sikerért, ne olyan sima találkozó legyen, mint az őszi."

Szabó Tibor, a Kecskeméti LC vezetőedzője:

„Természetesen ugyanúgy készülünk erre a meccsre is, mint az összes többire, azonban ez most egyértelműen egy kemény helyi rangadó lesz. Biztosak vagyunk benne, hogy a KHTK mindent meg fog tenni azért, hogy ne az ő pályájukon ünnepeljük a bajnoki címet. Nekünk a célunk ettől függetlenül persze az, hogy már a hétvégén bebiztosítjuk elsőségünket. Ősszel magabiztos győzelmet arattunk ellenük hazai pályán, de tavasszal sokkal összeszedettebb a KHTK, úgyhogy egy nehéz mérkőzés előtt állunk. Annak nagyon örülünk, hogy karnyújtásnyira kerültünk a bajnoki címtől, de nem szeretnénk túlzásokba se esni, hiszen több lépcsőfok vezethet az NBIII-ba. Ez lehet az első, nagyon fontos lépés számunkra, amit szeretnénk már szombaton megtenni."

(kecskemetilc.hu)