Kolozsváron is több százan úsztak az Univer24 úszófesztiválon

Vissza a címlapra
Kolozsváron is több százan úsztak az Univer24 úszófesztiválon

A Kecskemétről indult úszófesztivált először rendezték meg az erdélyi nagyvárosban, ahol Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnokkal együtt csobbanhattak vízbe az úszás ünnepe elnevezésű egynapos úszómaraton résztvevői. A magyar úszóklasszis az esemény díszvendégeként elmondta, úgy érzi, személyes példájával még több buzdítást adhat a gyerekeknek ahhoz, hogy kezdjenek el úszni, sportolni.

A Babes-Bolyai Tudományegyetem Testnevelési és Sport karának uszodájában Hosszú Katinkának főleg gyerekekből álló erdélyi rajongóhadának aláírás-ostromát is becsülettel állta, majd közönségtalálkozón válaszolt kérdéseikről. A helyes táplálkozástól kezdve szóba került az úszósztár motivációja, napi időbeosztása, edzésmennyisége és jövőbeni tervei is.

* Hosszú Katinka kolozsvári rajongók között.

„Napi huszonnégy órában élsportoló vagyok. Nehéz mindig az ország Hosszú Katinkája szerepben élni, de amikor látom a gyerekek szemében a csillogást, akkor nagyon jó Hosszú Katinkának lenni" - mondta a magyar úszóklasszis, elárulva, hogy kedvenc érmei a 2017-es budapesti világbajnokságon, magyar közönség előtt szerzett aranyak. Hosszú távú terveiről azt árulta el, hogy nemcsak a jövő évi tokiói olimpiai győzelmet célozza meg, hanem akár a 2024-es ötkarikás szereplést is.

A végén a szárazföldi edzésekkel kapcsolatos tanácsokat adott egy 12 éves úszókislánynak. Kolozsvári fellépése után szombat délután Hosszú Katinka a Böjte Csaba atya által működtetett Szent Ferenc Alapítvány dévai gyerekotthonát látogatta meg.

(nemzetisport.hu)