Kocsis Marcell EB ezüstérmes

Vissza a címlapra
Kocsis Marcell EB ezüstérmes

Szép eredmény született az első versenynapon Joánina városában (GRE) a 27. CMAS Uszonyos- és Búvárúszó Európa-bajnokságon. Bár lemondásokkal teli volt a délelőtt, a nap végénazonban a kecskeméti Kocsis Marcell (a fotón balról a első) ezüstérmet szerzett a 4x100 méteres mix uszonyos gyorsváltó tagjaként. (Képünkön)

"Az idei felkészülésben Blaszák Lillával (a fotón a 6-os pályán) a hosszabb távokra koncentráltunk. A mai napon a 100 méteres felszíni úszás versenyszámot beáldozta a 400 méteres számért, így nem került döntőbe. Bár a 400 méteres számon is kicsúszott a fináléból, új egyéni csúcsot úszott, amivel ismét tett egy lépést az országos csúcs elérése és a Világjátékok kvalifikáció felé. Kocsis Marcellnek nehéz napon nehéz döntéseket kellett meghozni. A 4x100 méteres mix váltó érdekében elengedte egyéni 100 méteres uszonyos gyors számát, így a váltóra pihentebben készülhetett, ahol egy roppant kiélezett döntőt úszva és hatalmas csatában ezüstérmet szereztek" - foglalta össze a történteket Szabó László, a BÁCSVÍZ KVSC edzője, aki szintén kint tartózkodik a versenyzőkkel a helyszínen.

Az első napon további kiváló eredmények is születtek. Senánszky Petra (Debreceni Búvárklub) megnyerte a 100 méteres uszonyos gyorsúszást, az ezüstérem Varga Krisztina (Kaposvári Adorján SE) nyakába kerülhetett. Férfi 400 méteres felszíni úszásban a Mátrai Erőmű Búvár Klub két versenyzője, Bukor Ádám és Mozsár Alex szerezték meg a második, illetve harmadik helyet.

„Nagyon örvendetes, hogy a kontinenstorna már az első napon ilyen kiváló magyar eredményeket hozott, gratulálok az egyesület versenyzőinek. Kocsis Marcell ezüstérme különösen szép teljesítmény. Azt várom, hogy az erős kezdést hasonló folytatás követi majd" - mondta bizakodva Aczél Péter, a BÁCSVÍZ KVSC elnöke.

Eredmények:

4x100 méter mix uszonyos gyors váltóúszás: 2. Magyarország: Kocsis Marcell, Stadler Bence, Varga Krisztina, Senánszky Petra (3:02,58)

100 méter felszíni úszás nők: 14. Blaszák Lilla (42,21)

400 méter felszíni úszás nők: 13. Blaszák Lilla (3:28,05)

Edzők: Juhos Gergely, Szabó László, Bács Ferenc