Kétezren indultak a Mercedes-Benz gyár futóversenyén

Vissza a címlapra
Kétezren indultak a Mercedes-Benz gyár futóversenyén

Idén 8. alkalommal rendezte meg 2018. május 27-én, vasárnap futóversenyét a Mercedes-Benz gyár. A sportesemény egyre népszerűbb, évről évre többen állnak a rajthoz. Az előző évekhez hasonlóan, idén is a gyár területén keresztül vezetett a verseny: az útvonal érintette a karosszériaüzemet, ahol futás közben a résztvevők egy pillantást vethettek a robotokra.

A május 27-i versenyre a maximális 2.000 nevezés érkezett, akik szinte kivétel nélkül részt is vettek a futóeseményen. Ez abszolút rekorderedményt jelent a Mercedes-Benz Futóverseny 8 éves történetében.

Az 1,2 km-es távon összesen 391 gyermek futott, az 5x5 km-es váltófutásra pedig 79 csapat jelentkezett 2018-ban. A10 és 25 km-es távon is rekordszámú jelentkezőt regisztrálhattunk: a 10 km-re 1041 fő, a 25 km-re 171 fő jelentkezett.

A bemelegítést a gyerekeknek és a felnőtteknek is a sztárok edzőjeként ismertté vált, hatszoros aerobik-világbajnok Szentgyörgyi Rómeó tartotta, a legjobb eredményt elérő futóknak pedig Christian Wolff, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár ügyvezető igazgatója gratulált és adta át a díjakat.

Eredmények:

Gyermektáv (1,2 km):

Lány: 1. Balla Zita, 2. Varga Gyöngyi, 3. Mixtaj Anna

Fiú: 1. Galamb Gergő, 2. Mozsárik Levente, 3. Sági Zsolt

10 km-es táv:

Női: 1. Bor Katalin Diána, 2. Mencel Mónika Szabina, 3. Juhász Erzsébet

Férfi: 1. Galamb Csaba, 2. Becskei Dániel, 3. Zvekán Zsombor

A 25 km táv eredményeiről és a további eredményekről ezen a weboldalon tudnak tájékozódni: https://www.evochip.hu/verseny/8_Mercedes_Benz_Futoverseny/1168

Galéria (212 kép)

Összes kép letöltése